Jedan od povređenih kadeta pušten kući

Kadeti

Jedan od povređenih kadeta pušten kući

Crna Hronika -
Jedan od kadeta, koji je zbog zadobijenih povreda na vojnom poligonu "Pasuljanske livade" lečen na Klinici VMA za neurohirurgiju, otpušten je sa bolničkog lečenja

BEOGRAD - Zdravstveno stanje kadeta Vojne akademije koji se od povreda na poligonu "Pasuljanske livade" oporavljaju na Vojno medicinskoj akademiji i dalje je stabilno, vidljivo se oporavljaju, a jedan od njih je pušten kući.

"Jedan od kadeta, koji je zbog zadobijenih povreda na vojnom poligonu "Pasuljanske livade" lečen na Klinici VMA za neurohirurgiju, otpušten je sa bolničkog lečenja", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Zdravstveno stanje preostalih šest kadeta Vojne akademije "je i dalje stabilno, sa vidljivim znakovima oporavka", navodi se u saopštenju.

U eksploziji zaostalog projektila u ponedeljak na poligonu "Pasuljanske livade" sedmoro kadeta je povređeno a poginuli su Milina Miletić (23) iz Gornjeg Mianovca i Filip Milojević (24) iz sela Gornja Trnava kod Topole.

Tragedija se dogodila u 9.05 sati, kada je jedan od kadeta pronašao projektil iz automatskog bačača granata na poligonu kraj Ćuprije, tokom redovnih aktivnosti u skopu priprema za završnu vežbu "Diplomac 2012" kadeta četvrte godine Vojne akademije.

Pripreme za tu vežbu su prekinute, kadeti i kadetkinje su se vratili u Beograd, istraga o nesreći je u toku a po naredbi ministra odbrane, s dužnosti je, do njenog okončanja , suspendovano pet nadležnih starešina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track