PAD CENA: Jeftiniji limun i jagode, stigao mladi kupus

Ponuda

PAD CENA: Jeftiniji limun i jagode, stigao mladi kupus

Beograd -
Tokom poslednje nedelje marta evidentirana je prva prodaja mladog kupusa iz Albanije po ceni od 100 do 120 din/kg, ali je najčešće traženo 105 din/kg

BEOGRAD - Bolja ponuda limuna na kvantaškoj pijaci u Beogradu uslovila je pad cene u odnosu na prethodni period, pa je tako kilogram tog voća u poslednjoj nedelji marta stajao 105 dinara.

Iz istog razloga su bile jeftinije i jagode, pa je dominirala cena od 250 dinara po kilogramu (din/kg).

Cene, ponuda i tražnja ostalih proizvoda nisu se značajnije menjale u odnosu na prethodnu sedmicu, objavljeno je u biltenu Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije (STIPS).

Tokom poslednje nedelje marta evidentirana je prva prodaja mladog kupusa iz Albanije po ceni od 100 do 120 din/kg, ali je najčešće traženo 105 din/kg.

Bolja je bila ponuda mladog krompira kako iz Francuske, tako iz Makedonije i Albanije, a znatno bolja mladog belog luka, mladog crnog luka i krastavca salatara uslovila je pad cene.

Niže su takođe bile u odnosu na prethodni period cene blitve, brokolija, karfiola, paprike šilje, paprike ( babure i ljute), zelja, rotkvica i patlidžana. Za razliku od njih, skuplji su bili paradajz, paradajz čeri, crni luk, kelj pupčar i celer.

Dominantna cena belog luka na kvantašu od 24. do 30. marta iznosila je 300 din/kg, crni luk je koštao 45 din/kg, krastavac salatar i karfiol 130 din/kg, brokoli 180 din/kg, krompir 42 din/kg, kupus 28 din/kg, paprike od 200 do 250 din/kg, beli pasulj 320 din/kg, spanać 50 din/kg...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja