Jelena Erić: Srce mi je puno, ali se povlačim iz reprezentacije!
Foto: Saša Pavlić

Iskusna rukometašica ne menja odluku

Jelena Erić: Srce mi je puno, ali se povlačim iz reprezentacije!

Ostali sportovi -
Jelena Erić je navela da neće menjati odluku, koju je donela pre nekoliko meseci da se posle šampionata u Beogradu oprosti od reprezentativnog dresa.

BEOGRAD - Srpska reprezentativka Jelena Erić izjavila je danas da su osvojena srebrna medalja na Svetskom prvenstvu, kao i uspeh muške selekcije pre dve godine u Beogradu, dokaz da se rukomet polako vraća na mesto koje je nekad imao u ovoj zemlji."Uspeh koji smo postigle uticaće na popularnost, mislim da smo vratile rukomet na stare staze. Ovaj sport je bio izuzetno poularan na ovim prostorima, jedno vreme nije bilo rezultata i samim tim je opalo interesovanje. Rezultat koji su muškarci napravili, mi prošle godine i sada ovo je prava stvar. Rukomet se vraća na mesto koje je imao u Srbiji", rekla je Erić.Ona je dodala da neće menjati odluku, koju je donela pre nekoliko meseci da se posle šampionata u Beogradu oprosti od reprezentativnog dresa."Odluka je definitivna. Srce mi je puno. Ovo je fenomenalno, hvala svima koji su nas pratili i bodrili ovih dana, dali su nam snagu. Izaći na balkon Skupštine grada je san svakog našeg sportiste", rekla je Erić.Iskusni levi bek je, uz standardno dobru Katarinu Tomašević na golu, bila stub odbrane reprezentacije, a koliko zna da bude opasna i u napadu pokazala je u osminifinala protiv Južne Koreje kada je u poslednjim sekundama meča donela pobedu svom timu.Srpske rukometašice nisu uspele da osvoje zlatnu medalju, pošto su u finalu SP izgubile od selekcije Brazila 22:20."Nema tu šta mnogo da se promeni, jednostavno neke stvari nisu funkcionisale što nas je dovelo do poraza. To je sport, ali očekujem koliko već na Olimpijskim igrama u Riju da im ove devojke vrate", zaključila je Erić.Jelena Erić ima 34 godine, tokom karijere igrala je za beogradski Radnički, Knjaz Miloš i Zaječar, danski Kolding i Randers, a već drugu sezonu zaredom nastupa za rusku Astrakanočku iz Astrahana.Ekipu Zaječara predvodila je kao kapiten do titule prvaka Srbije 2012. godine, a prethodno je proglašena za najboljeg levog beka izuzetno jake danske lige.Za državni tim Srbije odigrala je 88 utakmica i postigla 179 golova, a bila je član reprezentacije Srbije i Crne Gore, koja je na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine osvojila srebrnu medalju.

Gradonačelnik Novog Sada primio Jelenu ErićGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući reprezentativku Srbije u rukometu Novosađanku Jelenu Erić, povodom velikog uspeha ostvarenog na Svetskom prvenstvu za rukometašice.

Prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Borko Ilić, kao i član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar.

Vučević je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što su čelnici gradske vlasti u Gradskoj kući ugostili reprezentativku Srbije kako bi joj i na taj način iskazali zahvalnost za sve ono što su ona i njene kolegnice iz reprezentacije učinile za naš narod i za celu naciju.

"Ponosni smo na činjenicu što su sjajno branile dres reprezentacije i što su predstavljale Srbiju u najboljem svetlu. Grad će znati da ceni svoje najvrednije sportiste i da neguje dobar i kvalitetan odnos prema njima", rekao je Vučević i poželeo Jeleni i celoj reprezentaciji uspeh i u narednim sportskim dešavanjima.

Reprezentativka Srbije Jelena Erić zahvalila se na prijemu i istakla da je veoma ponosna na ostvareni uspeh Srbije na Svetskom prvenstvu, kao i na ceo svoj tim koji je zaslužan za osvojenu srebrnu medalju. Ona je dodala da joj je drago što se rukomet u Srbiji vraća na mesto koje zaslužuje.

"Naš najveći uspeh će biti ako uspemo da podstaknemo što više dece da se bave rukometom i generalno sportom", kazala je Erićeva, dodajući da je upravo završeno Svetsko prvenstvo kruna njene karijere, te da misli da ne postoji nešto drugo što može da zadovolji san nekog sportiste.

Jelena Erić je gradonačelniku Vučeviću poklonila dres reprezentacije sa njenim prezimenom na leđima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track