Jelena Trivan na Đilasovoj strani

Kurir otkriva

Jelena Trivan na Đilasovoj strani

Politika -
Posle Šutanovca i Jelena Trivan spremna da napusti Tadića, koji će verovatno biti proglašen za počasnog predsednika DS i karijeru nastaviti u Socijalističkoj internacionali

BEOGRAD - I Trivanka bi kod Đilasa!Jelena Trivan, potpredsednica DS, jedna od najbližih saradnika Borisa Tadića, spremna je da se prikloni struji Dragana Đilasa, saznaje Kurir.- Trivanova je shvatila da Tadićevo odbijanje da reformiše DS može da uvuče stranku u velike probleme, čak i da dovede do cepanja. Ona sve glasnije zagovara stavove bliske Đilasovom viđenju da treba napraviti bolne rezove i spasti što se spasti može. Ako Đilas pobedi i preuzme stranku, malo je verovatno da će Trivanova ostati u vrhu, jer se upravo ona pominjala kao jedan od glavnih krivaca za loš izborni rezultat - kaže izvor Kurira u vrhu DS.Trivanova nije želela direktno da odgovori na naše pitanje da li je tačno da se približila Đilasovoj struji.- Sve što se pisalo da je „stav“ DS uglavnom je bila spekulacija s idejom da se potencira priča o sukobima. To neću da komentarišem i uvek ću biti bliska istini i idejama DS - rekla je Trivanova za Kurir.Ona je drugi potpredsednik DS koji razmatra mogućnost da Tadiću okrene leđa. Kako je Kurir juče objavio, i Dragan Šutanovac, Tadićev kum, spreman je da pređe na Đilasovu stranu, što pokazuje da Tadićev uticaj u stranci sve više slabi.- Zato je jedno od mogućih rešenja da Tadić bude postavljen za počasnog predsednika DS, a da se zatim angažuje u Socijalističkoj internacionali, međunarodnoj stranačkoj organizaciji čiji je DS član. Grčki socijalisti, sa kojima su demokrate u odličnim odnosima, spremni su da poguraju Tadićevo imenovanje za mesto potpredsednika Internacionale, gde bi se on bavio međunarodnom politikom. Stranku bi u Beogradu vodili Đilas i Pajtić, dok bi u stranački vrh, kao potpredsednik stranke, ušla i Milica Delević - naglašava izvor Kurira.U DS juče niko zvanično nije želeo da komentariše našu informaciju, ali smo iz obe struje dobili nezvanične potvrde naših saznanja.

Tadić još u julu razmišljao o InternacionaliLider DS Boris Tadić je prošlog meseca potvrdio da se šuška da će biti kandidat za mesto potpredsednika najveće svetske asocijacije levih stranaka, ali je tada izjavio da „nije pomišljao na takvu mogućnost“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track