JEMSTVO: Mišković nudi 7.000.000 evra u nekretninama, država traži 12.000.000 evra u gotovini

Vlasniku „Delte“ sud odobrio puštanje iz pritvora

JEMSTVO: Mišković nudi 7.000.000 evra u nekretninama, država traži 12.000.000 evra u gotovini

Politika -
Na slobodi od ponedeljka: Miroslav Mišković mogao bi da izađe iz pritvora već početkom naredne nedelje, ali pod uslovom da uplati iznos koji je država odredila

BEOGRAD - Moraće redovno u policiju!Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“, izaći će iz pritvora čim položi 12 miliona evra u kešu u depozit Specijalnog suda! Kako Kurir nezvanično saznaje, on bi na slobodi mogao da se nađe već početkom sledeće nedelje.- Specijalni sud doneo je rešenje kojim je određen iznos jemstva u visini od 12 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti. Čim pruži dokaze sudu da je navedeni iznos položio u depozit suda, biće pušten na slobodu - potvrđeno je iz tog suda.Prvi čovek „Delta holdinga“, koji je u pritvoru već duže od sedam meseci, kako Kurir nezvanično saznaje, preko branilaca je od prvog dana hapšenja nudio novac za slobodu. Oni su, navodno, u više navrata do sada tražili od suda da odredi visinu kaucije u zamenu za njegovo puštanje na slobodu. Nezvanično, pominjalo se da je spreman da uplati čak 25 miliona evra, ali navodno je poslednja ponuda koju su dali bila sedam miliona evra u nekretninama.- Sud je procenio da to nije dovoljno, a osim toga, odbio je da prihvati nekretnine kao zalog za jemstvo - kaže izvor Kurira.Miškoviću, koji je u pritvoru od 12. decembra prošle godine zbog optužbi da je učestvovao u malverzacijama s putarskim preduzećima, sud je zabranio da napušta mesto prebivališta.- Naloženo je i obavezno javljanje Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu. Takođe, privremeno će mu biti oduzet i pasoš - potvrdila je Dušica Ristić, portparol suda.Protiv ove odluke tužilaštvo, ali i branioci Miškovića, imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.- Čak i ako žalba bude podneta, ona ne zadržava rešenje. Tačnije, čim novac bude uplaćen, bez obzira na to da li će se neko žaliti ili ne, Mišković će napustiti Centralni zatvor - objašnjava izvor Kurira.

U pritvoru ostaje ĐuraškovićTužilaštvo za organizovani kriminal, podsetimo, u maju je podiglo optužnicu protiv Miškovića i još desetoro osumnjičenih da su od 2005. do 2010. oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona. Osim Miškovića, u pritvoru je i Milo Đurašković, vlasnik „Nibens grupe“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track