Jeremić kupio stan od 500.000 evra!
Foto: KURIR

Odakle ti pare, ministre?

Jeremić kupio stan od 500.000 evra!

Politika -
Bivši šef diplomatije i njegova supruga Nataša polovinu iznosa za stan od 183 kvadrata platili u kešu, a za ostatak digli kredit od 367.700 švajcarskih franaka

BEOGRAD - Stambeno zbrinjavanje.Ako bi se sudilo po imovinskoj karti koju je predao Agenciji za borbu protiv korupcije, Vuk Jeremić je beskućnik. Međutim, kako Kurir saznaje, bivši ministar spoljnih poslova kupio je luksuzni stan od 183 kvadrata (146+37) na elitnom Vračaru, u centru Beograda, za oko 500.000 evra.Pola para od kućeU kabinetu bivšeg šefa diplomatije potvrđeno nam je da su Vuk i Nataša kod Hipo Alpe-Adrija banke u aprilu 2008. godine, kada su i kupili stan, zajednički podigli kredit od 376.700 švajcarskih franaka (po tadašnjem kursu 233.667 evra) i da je kredit uzet na 30 godina.- Nataša je nosilac kredita, jer je nakon prodaje roditeljske porodične kuće svoj deo položila kao početni ulog. Na stan za koji su uzeli kredit stavljena je hipoteka - rekli su u kabinetu, ali nisu želeli da kažu kolika je mesečna rata kredita, objašnjavajući da je „zajednički plaćaju Vuk i Nataša, kao supružnici i sudužnici kredita sa mesečnim primanjima“.Nameće se pitanje kako je Jeremić s ministarskom platom uzeo i otplaćuje taj kredit, čija je rata s rokom otplate od tri decenije (360 meseci) najmanje 1.500 „švajcaraca“ (ako se računa kamatna stopa od dva odsto). Pre četiri godine, kad su Jeremići uzeli kredit, rata je iznosila oko 120.000 dinara, dok je danas, zbog skoka „švajcarca“, oko 150.000 dinara.Vuk neće da pričaVuk Jeremić nije želeo da govori o svojoj finansijskoj veštini.- Apsolutno neću da razgovaram o tome. Ne odgovaram na pitanja na ovaj način. Nisam to činio pet i po godina kao ministar, a ne bih to ni sad - kazao je Jeremić za Kurir.Izvor Kurira smatra da treba videti kome je prodata Natašina porodična kuća, jer postoji mogućnost da je reč o povezanim licima.U agencijama za promet nekretnina Kuriru je rečeno da je na Vračaru cena kvadrata opremljenog deluks stana, kakav su pazarili Jeremići, oko 3.000 evra. Prosta računica ukazuje da je cena njihovog krova nad glavom oko 500.000 evra.

Ovde će Vuk živeti kad se za godinu dana bude vratio iz Njujorka
Ovde će Vuk živeti kad se za godinu dana bude vratio iz Njujorka

Stan se vodi na ženuVuk Jeremić je u imovinskoj karti naveo da poseduje jedino automobil „suzuki svift“ iz 2003. godine. Luksuzni stan od 146 kvadrata u Ohridskoj ulici, kod Hrama Svetog Save, vodi se na njegovu suprugu Natašu.

Jeremićeva imovinska kartaPlata: 101.063Imovina: nemaUšteđevina: nemaAutomobil: „suzuki svift“ (2003)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track