Jeremić: Nikolić će biti gubitnik

Jeremić: Nikolić će biti gubitnik

Politika -
Moja želja je bila da sarađujemo i s tomom, ali on je čovek koji jednostavno ne može da se promeni i sa kojim ne može da se radi

NIŠ - Kandidat za poslanika DS Vuk Jeremić izjavio je da će lider SNS i predsednički kandidat te stranke Tomislav Nikolić biti gubitnik na predstojećim izborima i isključio mogućnost saradnje DS i SNS, jer Nikolić "jednostavno ne može da se promeni".

"Žao mi je što u ovakvim situacijama kada je potrebno državno jedinstvo nismo u prilici da više sarađujemo i bolje radimo sa ljudima u opoziciji. Moja želja je bila da sarađujemo i sa njim (Nikolić), ali on je čovek koji jednostavno ne može da se promeni i sa kojim ne može da se radi", rekao je Jeremić, koji je u okviru izborne kampanje posetio Niš.

"Što se mene tiče, a nadam se da je takvo mišljenje i većine građana Srbije, na ovim izborima Tomislav Nikolić će biti gubitnik", poručio je Jeremić.

Jeremić je povodom održavanja izbora na Kosovu i Metohiji rekao da će ti izbori biti održani, jer demokratski proces i zakoni moraju biti ispoštovani, u skladu sa međunarodnim normamai rezolucijama, a pre svega Rezolucijom 1244.

Jeremić, koji je i aktuelni ministar spoljnih poslova, naveo je da se nada da će svi međunarodni, ali i domaći akteri, biti odgovorni i da neće učiniti nijedan korak koji bi doprineo pogoršanju bezbednosne situacije.

"Ovo je veliki test demokratije ne samo Srbije, već i celog regiona, ali ja verujem da ćemo taj test proći", rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da su predstojeći izbori u Srbiji "generacijski", da je ulog veliki i da se, s obzirom na probleme u državi, ne sme kockati sa budućnošću.

"Mi smo zemlja koja ima ugrožen teritorijalni i ekonomski integritet, živimo u delu sveta koji nikada nije bio lak za život i nisu svi problemi koje ima ova zemlja rešeni da bi se svojom budućnošću kockali. Izbori 6. maja biće generacijski izbori u kome je ulog izuzetno veliki. Oni koji budu vodili ovu zemlju moraju da razumeju ovaj trenutak u svetu i šta se događa u njemu da bi Srbija izašla na zelenu granu", istakao je Jeremić.

Jeremić je obišao niško naselje Stevan Sinđelić, a u tom gradu je otvorio rekreativni park na obali Nišave, u koji je gradska opština Medijana uložila 12 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track