Jerkov: U pokrajinskoj vlasti ili LSV ili SPS
Foto: KURIR

Jerkov: U pokrajinskoj vlasti ili LSV ili SPS

Srbija -
Za Ligu ne postoji dilema - mi smatramo da za SPS više nema mesta u vlasti u pokrajini, rekla portparolka LSV Aleksandra Jerkov i dodala da je SPS pokazao da funkcioniše po prinicipu "ko da više"

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati u pokrajinskoj vlasti ukoliko se u njoj nađe Socijalistička partija Srbije, izjavila je portparolka LSV Aleksandra Jerkov.

"Za Ligu ne postoji dilema - mi smatramo da za SPS više nema mesta u vlasti u pokrajini", rekla je Jerkov i dodala da je SPS pokazao da funkcioniše po principu "ko da više".

Jerkov, koja je i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada, uoči početka konstitutivne sednice gradskog parlamenta, rekla je da je što se tiče formiranja gradske vlasti začuđena ponašanjem Demokratske stranke budući da su se u poslednja dva dana u medijima pojavile informacije da DS o formiranju nove gradske većine pregovara sa DSS, SPS, Dverima i SRS.

"Kao što je Đilas u Beogradu pitao socijaliste tako i ja u Novom Sadu pitam demokrate u čemu je problem i gde je zapelo i zbog čega su sada DSS, Dveri i SRS prihvatljiviji od LSV", rekla je Jerkov i dodala da veruje da će ipak novu vlast činiti koalicija u kojoj će biti i LSV i DS.

Ona smatra da priče o koaliciji demokrata sa DSS, Dverima i SRS predstavljaju "pojedinačan ispad pojedinih članova DS".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track