JEZIVO: Deca mamac za otmicu devojaka

Alarmantno upozorenje

JEZIVO: Deca mamac za otmicu devojaka

Crna Hronika -
Uplakani dečak zamolio me da ga vratim kući, a tu su me sačekali kidnaperi, rekla devojka koja je umalo završila kao belo roblje

BEOGRAD - Jezivo!- Vraćala sam se pre nekoliko dana s posla kad mi je u samom centru Beograda prišao uplakani dečak, ne stariji od sedam godina. Rekao mi je da se izgubio i zamolio me da mu pomognem da se vrati kući. Jecao je i u ruci držao papirić na kome je pisala adresa. Rekla sam mu da ne brine i da ću mu pomoći. Kad smo stigli ispred navodno njegove kuće, dečak je počeo da trči, a mene su zgrabila dvojica muškaraca koja su čekala ispred vrata!Ovo je za Kurir ispričala devojka koja je zamalo postala žrtva otmice. Prema njenim rečima, ona je iz najbolje namere krenula s uplakanim dečakom. Želela je da mu pomogne da se vrati kući, ali sve je bila velika prevara i dete je samo bilo mamac. Srećom, naša sagovornica je na vreme shvatila šta se dešava, pa je uspela da se izvuče.- Kad smo dečak i ja izašli iz autobusa i stigli do adrese napisane na papiriću, krenuli smo ka jednoj kući. Dečak je iznenada počeo da beži, a meni su vrata otvorila dva čoveka. Iste sekunde počela sam da vrištim i trčim koliko me noge nose! Srećom, naišao je taksi, u koji sam ušla i tako uspela da pobegnem, inače ne znam gde bih danas bila - priseća se naša sagovornica, koja je želela da njen identitet ne bude objavljen.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže za Kurir da je cela ova situacija već poznata i često viđana u zemljama EU.- Korišćenje dece, invalida ili, na primer, slepih osoba efikasan je način za otmicu i trgovinu ljudima. Treba znati da naša dobra namera da pomognemo nekome može biti veoma opasna. Moramo biti veoma oprezni. U takvim situacijama odmah treba pozvati policiju, a ako je reč o detetu, onda se treba obratiti Centru za socijalni rad - kazao je Radovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track