Josipović u sredu u Beogradu
Foto: Reuter

Hrvatski predsednik u poseti

Josipović u sredu u Beogradu

Politika -
Dvojica predsednika razgovaraće najpre u četiri oka oko pola sata, a potom će se u razgovore uključiti i članovi državnih delegacija

BEOGRAD - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović dolazi u sredu 16. oktobra u posetu Beogradu gde će se sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i drugim zvaničnicima.

To će biti prvi zvanični susret Josipovića sa Nikolićem od njegovog izbora za predsednika Srbije. Kako je najavljeno iz pres službe predsednika Srbije, Nikolić će Josipoviću prirediti svečani doček ispred Palate Srbija na Novom Beogradu.

Dvojica predsednika razgovaraće najpre "u četiri oka" oko pola sata, a potom će se u razgovore uključiti i članovi državnih delegacija u kojima su sa srpske strane i ministri pravde i spoljnih poslova Nikola Selaković i Ivan Mrkić, a sa hrvatske strane ministar branitelja Predrag Matić.

Tokom popodneva hrvatski predsednik obratiće se poslanicima srpskog parlamenta. Josipović i Nikolić zajedno će se u Domu Narodne skupštine sastati i sa delegacijom izbegličkih udruženja, a prisustvovaće i potpisivanju sporazuma o saradnji fakulteta političkih nauka iz Beograda i Zagreba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja