Jovanović: Podnećemo amandmane na rebalans

Skupština Srbije

Jovanović: Podnećemo amandmane na rebalans

Politika -
LDP želi odgovor na pitanje uzroka propasti Srbije i dodao da treba dati odgovore i na pitanja zašto je ekonomija tako loša, zašto smo mi najsiromašniji, sa najvećom stopom nezaposlenosti, inflacije, kao i "zašto smo pred vratima bankrota"

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe LDP Čedomir Jovanović najavio je danas da će njegova stranka podneti amandmane na predlog rebalansa budžeta, jer to, kako je rekao, "ostavlja prostor za raspravu".

Jovanović je kazao da, iako je ranije najavio da neće podnositi amandmane na rebalans budžeta, rešio da to ipak učini.

"Rebalans je preraspodela novca koji nemamo, a to je posledica pogrešne politike koju treba menjati", rekao je Jovanović.

On je istakao da LDP želi odgovor na pitanje uzroka propasti Srbije i dodao da treba dati odgovore i na pitanja zašto je ekonomija tako loša, zašto smo mi najsiromašniji, sa najvećom stopom nezaposlenosti, inflacije, kao i "zašto smo pred vratima bankrota".

"To je cena pogrešne politike, koja se u Srbiji vodi, a akteri te politike su ljudi koje se danas nalaze na vlasti, iako bi oni od te činjenice da pobegnu", kazao je Jovanović.

Lider LDP istakao je da je tačno da je Srbija u teškoj situaciji i da bi bilo koj ministar fuinansija, ili druga vladajuća većina, morala da se kreće putem kojim se kreće i današnja."Problem je što ovi nastavljaju da vode staru politiku. Istu tu raspravu smo vodili pre godinu dana.

Premijer nije bio (Ivica) Dačić, bio je zamenik, premijer je bio (Mirko) Cvetković koji je danas opozicija. Srbija je u minusu pet milijardi koliko smo se zadužili u ovoj godini, do kraja godine 1,7 milijardi miliona evra", rekao je on za RTS.

Jovanović je zatražio odgovor i na pitanje - "kako je moguće da neko dođe na vlast sa porukom da će dovesti investitore od 100 milijardi u zemlji, a onda za 50 dana zemlju zaduži 500 miliona evra".

Skupština Srbije započeće danas raspravu o rebalansu budžeta za ovu godinu, kojim su predviđeni prihodi od 829,6 milijardi dinara, rashodi od 1.033,2 milijarde i deficit od 203,6 milijardi dinara, ili 6,2 odsto Bruto društvenog proizvoda (BDP).

Poslanici su sinoć završili dvodnevnu debatu o paketu zakona namenjenih fiskalnoj konsolidaciji.Iako se u toku jučerašnjeg dana očekivalo da započne razmatranje rebalansa budžeta, šefovi poslaničkih grupa su se juče posle podne ipak dogovorili da rasprava o tom zakonskom aktu startuje danas, pošto je rasprava o paketu od 24 finansijska zakona potrajala duže nego što se očekivalo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track