Jovanović: Sledeće nedelje imaćemo jasniji odnos sa DS
Foto: Tanjug

Glavni odbor LDP

Jovanović: Sledeće nedelje imaćemo jasniji odnos sa DS

Politika -
Da li su to odnosi do narednih izbora, pa onda svako na svoju stranu, ili su to odnosi koji će evoluirati i ići u pravcu stvaranja jedne efikasne političke organizacije, ostaje da se vidi, rekao je Jovanović.
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović najavio je da bi već iduće nedelje odnos te partije sa Demokratskom strankom mogao dobiti jasniji izraz.

Govoreći danas na Glavnom odboru stranke o odnosima sa demokratama, on je rekao da se, ukoliko se postigne dogovor oko programa, mora videti šta će biti sa međusobnim odnosima i pitanjem koliko će ti odnosi obavezivati jedni druge.

"Da li su to odnosi do narednih izbora, pa onda svako na svoju stranu, ili su to odnosi koji će evoluirati i ići u pravcu stvaranja jedne efikasne političke organizacije, ostaje da se vidi", rekao je Jovanović.

On je dodao da saradnja sa demokratama ne može da se "radi na silu" i da kod njegovih najbližih saradnika iz stranke i njega lično ne postoje prepreke za stvaranje efikasne moderne stranke, odnosno organizacije koja će biti sposobna "ne da ratuje sa bulumentom oko Vučića već da iskoristi potencijal koji postoji u zemlji".

Jovanović je dodao i da u Beogradu očekuje izbore, kao i da su oni verovatni i na republičkom nivou, ali da ne bi bio iznenađen i ako ih bude u pokrajini koja je "pod pritiskom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track