JOVIČIĆ: Predlog za smenu Đilasa legitiman, on je polubog u DS!
Foto: Tanjug

Smena vlasti u Beogradu

JOVIČIĆ: Predlog za smenu Đilasa legitiman, on je polubog u DS!

Beograd -
Jovičić je rekao i da je Srbija demokratsko-pravna zemlja koja želi da se modernizuje i da neće menjati izborne zakone pred izbore, kao što je Đilas predložio da se gradonačlanici biraju neposredno

BEOGRAD - Šef odborničke grupe SNS u gradskoj skupštini Aleksandar Jovičić izjavio je danas da je predlog za razrešenje gradonačelanika Beograda Dragana Đilasa u skladu sa zakonom i Statutom grada i da jedva čeka izbore na kojima će, kako kaže, SNS ubedljivo pobediti.

Jovičić je na sednici gradskog parlamenta na kojoj se raspravlja o razrešenju Đilasa rekao i da je Srbija demokratsko-pravna zemlja koja želi da se modernizuje i da neće menjati izborne zakone pred izbore, kao što je Đilas predložio da se gradonačlanici biraju neposredno.

"Danas kada je DS uzeo osam odsto glasova u Zemunu, Đilas traži strateški način da se promeni izborni zakon i traži neposredan izbor gradonačelnika", rekao je Jovičić i dodao da je Skupština grada najviši organ u gradu, koja može da razreši gradonačelnika.

"To je demokratija, koju tako često pominjete", obratio se Jovičić odbornicima DS.Komentarišući izjave odbornika te stranke Božidara Đelića na današnjoj sednici da se incijativom za smenu gradonačelnika krši izborna volja građana, Jovičić je rekao da je spreman da zajedno sa Đelićem uđe u gradski prevoz i da vidi kome će više građana da kaže "dobar dan".

Jovičić je rekao i da se naježio dok je slušao Đelića, dok je za Đilasa rekao da je on "polubog" u Demokratskoj stranci.

"Nemojte vi Đeliću da govorite o Beogradu, jer malo ste pomešali ingerencije, pošto ste i poslanik u Skupštini Srbije. Posle ćete biti i u nekoj opštini, a na kraju u mesnoj zajednici", rekao je Jovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track