Jugoremedija: Direktorka stigla, struja i voda ne

Kandidat za stečaj

Jugoremedija: Direktorka stigla, struja i voda ne

InfoBiz -
Pražnjenje sistema za grejanje došlo je umesto uključenja struje koje je najavila nova direktorka Jelena Jovanov

ZRENJANIN - U Fabrici lekova "Jugoremedija" danas je počelo pražnjenje sistema za recirkulaciju vode i za grejanje, kako bi se smanjila šteta koja, posle isključenja struje, od hladnoće u zimskom periodu preti postojenjima, opremi i zalihama lekova, rekao je inženjer održavanja Aleksandar Bosiljko.

Pražnjenje sistema za grejanje došlo je umesto uključenja struje, koju je najavila nedavno izabrana direktorka "Jugoremedije“, diplomirani ekonomista Jelena Jovanov (29).

Kao član Odbora direktora, Jovanov je čelnu funciju u "Jugoremediji“ preuzela 22. novembra od Dušana (Davida) Mladena (58), Amerikanca srpskog porekla, rođenog u Velikoj Gredi, kod Plandišta.

Mladen je u Zrenjanin stigao početkom proleća, u fotelju generalnog direktora fabrike lekova je seo krajem avgusta, kad je Zdravko Deurić dospeo pred istražne organe, pod sumnjom da je zloupotrebio službeni položaj.

Fabrika lekova je već mesecima bez telefonskih veza, bez struje je od 16. novembra, a nema ni infomacija o tome kakva sudbina čeka 460 farmaceuta, koji već godinu dana nisu primili plate, dok dugovanja na računima svakodnevno rastu .

U "Jugoremediji“ se nalaze značajne zalihe lekova koji su, kao i celokupna imovina, pod hipotekom raznih banaka ili pripadaju Fondu robnih rezervi.

"Od kada je fabrika ostala bez struje ne radi ni klima uređaji, a ako bude mrazeva prvo će stradati tečne forme, lekovi u ampulama“, upozorio je Bosiljko i dodao da promenama podležu i čvrste forme, zbog temperature kao i zbog roka trajanja.

Dugovanja "Jugoremedije“ znatno premašuju procenjenu vrednost fabrike, pa se čuju i najave da će bankari podneti zahtev za pokretanje stečaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track