JULIJA TIMOŠENKO: Posedujem samo stančić od 59 kvadrata!
Foto: Reuters

Sirota bogatašica

JULIJA TIMOŠENKO: Posedujem samo stančić od 59 kvadrata!

Planeta -
Bivša premijerka i kandidat za presednika Ukrajine godinama ne silazi s liste najbogatijih žena sveta, a sada tvrdi da ima samo mali stan!!

KIJEV - Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko, jedna od najbogatijih poslovnih žena u Ukrajini i svetu, prijavila je Centralnoj izbornoj komisiji skromnu imovinsku kartu u kojoj je navela da poseduje samo stan od 59,4 kvadratna metra!

Timošenko, vođa partije Otadžbina i kandidat na majskim predsedničkim izborima u Ukrajini, nedavno je izašla s robije - 2011. je bila osuđena na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja kada je dve godine pre toga potpisala gasni ugovor s Rusijom. Sada je navela da je u 2013. godini zaradila samo 180.000 ukrajinskih hrivni (oko 11.000 evra), prenela je ruska agencija Itar-tass.

Julija Timošenko i Vitalij KLičko: Bivši bokser odgovara je od predsedničke kandidature Foto AP
Julija Timošenko i Vitalij KLičko: Bivši bokser odgovara je od predsedničke kandidature Foto AP

Ta ista političarka, tvrdi Indipendent, ima na svoje ime ili na ime čanova porodice 278 računa u 26 zemalja sveta, a Forbs je svrstava među najbogatije i najuticajnije žene (2005. godine, na vrhuncu političke moći, bila je čak na petom mestu). Inače je bila premijer Ukrajine od februara do septembra 2005. godine i ponovno izabrana na istu funkciju decembra 2007. godine i tu bila do marta 2010. godine.

(Kurir/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track