Jusuf Nurkić: Partizan je pravi gazda ABA lige!
Foto: Saša Pavlić

Respekt: Centar poštuje crno-bele

Jusuf Nurkić: Partizan je pravi gazda ABA lige!

Košarka -
U susret fajnal-foru Ulog je veliki, samo finalisti idu u Evroligu, tako da se ovo takmičenje pretvorilo u pravi rat, tvrdi reprezentativac BiH i igrač Cedevite

Spreman za Grobare!Mladi košarkaš zagrebačke Cedevite Jusuf Nurkić (19) otkriva za Kurir da neće biti vođen emocijama u polufinalnom duelu ABA lige s Partizanom, iako je strastveni navijač crno-belih.Kakva su tvoja očekivanja protiv Partizana?- Igramo protiv gazde ove lige! Oni u kojem god sastavu da izađu na parket, daju svoj maksimum. Plus će imati podrške publike. Za mene će igranje u takvoj atmosferi biti dodatni motiv. Čeka nas pakao, ali mi se nećemo predati. Dolazimo spremni u Beograd. Biće to zanimljivih 40 minuta, na kraju se cela sezona i sve što si radio svede na tu jednu utakmicu.Rado ističeš da navijaš za Partizan, šta ti se sviđa u toj ekipi?- Momci su za svaku pohvalu, igraju odličnu košarku i uvek daju maksimum na parketu. Imali su dosta nesreće s povredama ove sezone, ali su bez obzira na to uvek spremni da grizu i ostave srce na terenu.Kakvo je tvoje mišljenje o treneru Dušku Vujoševiću?- Nema potrebe previše govoriti o Dušku i njegovoj tradiciji s Partizanom, koju ne verujem da će iko ikad oboriti. Njegova bolest izbacila je ekipu iz ritma, ali oni su u svakom slučaju odlični bez obzira na to ko sedi na klupi.Ko će ove godine osvojiti ABA ligu?- Cedevita! Verujem da ćemo to biti mi. Ulog je veliki, samo finalisti idu u Evroligu, tako da se ovo takmičenje pretvorilo u rat. Na Partizanu je veći pritisak, a u drugom polufinalu Crvena zvezda ima veće šanse od Cibone.Da li bi voleo da jednog dana zaigraš u Partizanu?- Ne znam zaista, to je trenutno neizvodljivo i ne razmišljam o tome. Imam ugovor sa Cedevitom do 2017. godine i zadovoljan sam ovde. Sad mi je u glavi samo utakmica s Partizanom i osvajanje ABA lige - nije se dao Nurkić.

Jak kao stenaNEMAM IDOLAKo ti je bio uzor u mladosti?- Nemam idola, mada bi to mogao biti svaki dobar evropski ili NBA košarkaš. Ne želim da budem ničija kopija, trudim se da imam neki svoj prepoznatljiv stil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track