JUŽNA KOREJA: Broj žrtava potonulog trajekta popeo se na 146!
Foto: Ap

Nastavlja se potraga

JUŽNA KOREJA: Broj žrtava potonulog trajekta popeo se na 146!

Planeta -
Više od 150 osoba se vode kao nestale, a zvaničnik vlade rekao je da ronioci sada moraju da provale kroz zidove kabina da bi došli do tela žrtava

SEUL - Potvrđeni broj žrtava potonulog trajekta u Južnoj Koreji danas se popeo na 146, dok ronilački timovi i danas nastavljaju sa operacijom pronalaženja više od 150 tela osoba koje se vode kao nestale.

Zvaničnik vlade rekao je da ronioci sada moraju da provale kroz zidove kabina da bi došli do tela žrtava.

Većina žrtava te nesreće su učenici srednje škole u Ansanu, nedaleko od Seula. Više od tri četvrtine od 323 učenika su poginuli ili se vode kao nestali posle potonuća putničkog trajekta Sevol pre nedelju dana.

Pogrebne prostorije u Ansanu već su pune, a vladin centar za hitne situacije saopštio je da centar preduzima sve mere da obezbedi mesta u pogrebnim prostorijama za smeštaj tela žrtava koja su pronađena.

U Olimpijskom muzeju u Ansanu otvoren je privremeni memorijalni centar za žrtve, nedaleko od srednje škole Danvon, koju su poginuli i nestali učenici pohađali. Od 476 putnika i članova posade broda, 339 su bili srednjoškolci i profesori koji su išli na izlet.Samo 174 osobe su spasene, a pretpostavlja se da su se svi ostali udavili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track