KACIN OPLEO BORISA: Tadić je lažov i egoista!

Opleo po bivšem predsedniku

KACIN OPLEO BORISA: Tadić je lažov i egoista!

Politika -
Izvestilac EP Jelko Kacin na Tviteru optužio počasnog predsednika DS da je minirao ulazak SPS u Socijalističku internacionalu

BEOGRAD - Podneo izveštaj!Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Jelko Kacin izvestio je juče javnost u Srbiji (a i šire) šta misli o počasnom predsedniku DS Borisu Tadiću: da je lažov i da ima veliki ego! Kacin je na svom Tviter nalogu u nekoliko navrata govorio o Borisu Tadiću, a u jednom od tvitova je optužio bivšeg predsednika Srbije da ne govori istinu.- Tadića sam pitao koliko dugo će se protiviti ulasku SPS - Ivice Dačića - u Socijalističku internacionalu. On mi je rekao: „Kacine, kucaš na otvorena vrata. Dačića sam ja promovisao“ - napisao je ovaj slovenački političar, a onda dodao: „Malo morgen! Boris je pred poslednji kongres DS sam odleteo u Južnu Afriku kako bi blokirao Dačića. Govoriti neistinu u Evropskom parlamentu nije lepo“.Kacin je, zatim, dodao i još jedan, može se reći ironičan, komentar na bivšeg lidera DS.

- Ako niste znali, Boris Tadić je zapravo primorao sadašnju vlast da nastavi da sprovodi njegove ideje i vizije. Još uvek je prisutan ego! - napisao je Kacin.U PR timu Borisa Tadića juče su nam rekli da ne žele da komentarišu izjave Jelka Kacina na Tviteru, jer svako ima pravo na svoje mišljenje.Za razliku od njih, u SPS kažu da je dobro da, zahvaljujući modernim tehnologijama, ne samo preko medija, možemo da saznamo šta se dešava iza scene.- SPS ima temeljan pristupni proces Socijalističkoj internacionali i procedura je jasna. Moguće je da na tom putu postoji želja da budemo onemogućeni u tome. Mogu da primetim da je od trenutka formiranja ove vlade, na mnogo skupova, korišćen vokabular protiv predstavnika SPS koji je bio u upotrebi i onih godina kad je SPS bio prokazan u Socijalističkoj internacionali - kaže Branko Ružić, predsednik IO SPS za Kurir.

Kacin ismejao Tadićevu posetu Briselu
Kacin ismejao Tadićevu posetu Briselu

I Tadića zanima DelevićevaJelko Kacin je napisao i da je Tadića pitao o sve većoj i odlučnijoj ulozi članice DS Milice Delević u procesu približavanja Srbije EU, a onda je kao za sebe dodao komentar: „Ne znam šta mi bi?! Bolje da ćutim“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track