Kadar DS dozvolio štetne ugovore u Agrobanci!

Slepi kod očiju

Kadar DS dozvolio štetne ugovore u Agrobanci!

Društvo -
Goran Mrdaković, šef DS za Prokuplje, bio predstavnik države u UO Agrobanke, koja je napravila manjak od 300 miliona evra

BEOGRAD - Krili problem?!Goran Mrdaković, šef Demokratske stranke za Prokuplje, bio je predstavnik države u Upravnom odboru Agrobanke, koja je napravila manjak od 300 miliona evra. Ni on, kao ni drugi predstavnik države Zvonimir Nikezić, poslovni partner bivšeg premijera Mirka Cvetkovića, nisu upozorili državu na malverzacije u banci, koje su državu dosad koštale 100 miliona evra, koliko je iz budžeta upumpala u Novu Agrobanku.Nije jasno zašto Mrdaković nije reagovao kad se, na primer, usvajao finansijski izveštaj za 2010. Tada je prihvaćena imovina „Habitfarma“ Radoslava Sekulića i „Vujić Valjeva“ Vidoja Vujića, na ime dugova vrednih 25 miliona evra.- Sekulić je dao hotel „Park“ u Ivanjici, koji je procenjen na oko 15 miliona evra. Prinudna uprava je hotel procenila na samo četiri miliona evra. Vujići su dali imovinu koja je procenjena na deset miliona evra, a kasnije se ispostavilo da vredi manje od dva miliona evra. Sve je to bio gubitak za banku - navodi sagovornik Kurira upoznat s poslovanjem banke.Zašto je prihvaćeno štetno prebijanje dugova, mogli bi da kažu članovi UO Agrobanke Danilo Šuković, član Saveta za borbu protiv korupcije, Rajko Latinović, vlasnik Imesa, Marko Backović, dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Mirko Vasiljević, dekan beogradskog Pravnog fakulteta, Aleksandar Ilić, funkcioner „Srbijašuma“.Skoro niko od njih nije se juče javljao na telefon ili su bili nedostupni. Dosad se oglasio Danilo Šuković, koji se branio da su na sednice UO dolazili „čisti“ papiri, dok su Nikezić i Srđan Mihajlović tvrdili da su bili protiv ovakvog finansijskog izveštaja za 2010.U Opštinskom odboru DS u Prokuplju prvo je Kuriru rečeno da Goran Mrdaković nije tu i da pozovemo za nekoliko minuta. Ubrzo su nam saopštili da je Mrdaković na odmoru. U informativnoj službi DS u Beogradu rečeno je da se Goran Mrdaković ne javlja na mobilni telefon, odnosno da je nedostupan.

Milorad Veljović
Milorad Veljović

Mirko Cvetković
Mirko Cvetković

Zvonimir Nikezić
Zvonimir Nikezić

Pritvor za osumnjičene!Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je juče naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih Dušana Antonića, Bojana Zarića, Slavoljuba Korićanca, Vehba Papića i Bojana Labovića, odgovornih lica u Agrobanci, kao i protiv Miloša Uzelca, Milana Antonića, Branimira Uzelca, Sauda Hasovića i Slobodana Ratkovića, odgovornih u privatnim preduzećima „Hedkomerc“, „Drina timber“ i „Ekolimb“, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštilo je Tužilaštvo.Postoje osnovi sumnje da je nezakonitim odobravanjem kredita omogućeno pribavljanje imovinske koristi vlasnicima preduzeća u iznosu od više od 4.140.000 evra. Tužilaštvo je predložilo da osumnjičenima odredi pritvor.Veljović: Biće još hapšenja!Milorad Veljović, direktor policije, kaže da je ovo tek početak rasvetljavanja slučaja.- Predmet je obiman i biće obuhvaćeno dosta lica. Ne bih želeo da prejudiciram sada ko su ta lica. Policija će završiti slučaj do kraja u najkraćem mogućem roku - rekao je Veljović.Antonić danas svedočiStevan Vujaković, advokat Dušana Antonića direktora Agrobanke, kaže da je na saslušanju njegov klijent izneo argumente koji bacaju drugo svetlo na dešavanja u banci.- Ne mogu da govorim o detaljima, a njegov sin Milan će najverovatnije danas doći i dati izjavu - rekao je Vujaković.(J. S.)Krediti odobreni članovima UO*firmavlasnikiznosPKB ImesRajko Latinović, član UO309 milionaAgrokombinatdržava159 milionaCES MekonZvonimir Nikezić, član UO44 miliona*do kraja 2010.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track