KADROVSKE MUKE: DS bez šefa poslaničkog kluba
Foto: Tanjug

Potraga za kandidatima

KADROVSKE MUKE: DS bez šefa poslaničkog kluba

Politika -
Dogovor da Dejan Nikolić preuzme poslanički klub DS, otpao je u poslednjem trenutku jer je on ipak prelomio da ne bude šef poslaničke grupe umesto Dragana Đilasa

BEOGRAD - Umesto "tuče za funkcije" u taboru demokrata poslednjih dana traje potraga za kandidatima za ključne stranačke pozicije".

Dogovor da Dejan Nikolić preuzme poslanički klub DS, otpao je u poslednjem trenutku jer je on ipak prelomio da ne bude šef poslaničke grupe umesto Dragana Đilasa.

Nikolić ne želi ni mesto šefa Izvršnog odbora stranke, tako da Pajtić i za tu poziciju traži kadrovsko rešenje.

Funkciju vođe poslaničkog kluba odbila je i potpredsednica Nataša Vučković, a Pajtić još premišlja da li da to mesto ponudi Borislavu Stefanoviću, koji je spreman da preuzme tu ulogu.

Ako međutim Pajtić ne uspe da napravi dogovor sa Stefanovićem, nije isključeno da demokrate u Skupštini narednih meseci vodi samo zamenik šefa kluba. A na to mesto najverovatnije će biti postavljena Aleksandra Jerkov.

Za sada je jedino sigurno da će novi generalni sekretar biti Branislav Kuzmanović, a internacionalni sekretar Vladimir Todorić.

Pajtić još nije odlučio ni koga će predložiti za svog zamenika u stranci a o svemu tome trebalo bi da raspravlja Glavni odbor na sednici 29. juna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track