NOVI TIM JUGOSLAVIJE: Ivanović, Mandžukić, Džeko i drugovi protiv ostatka sveta
Foto: Kurir Sport

Spektakl u najavi

NOVI TIM JUGOSLAVIJE: Ivanović, Mandžukić, Džeko i drugovi protiv ostatka sveta

Fudbal -
Meč između selekcije SFR Jugoslavije i "Ostatka sveta" mogao bi da bude odigran u septembru

Malo stariji čitaoci se, makar iz priče, sećaju razornog zemljotresa koji je pre skoro 50 godina pogodio prestonicu Makedonije - Skoplje.

Pomoć za obnovu je pristizala sa svih strana, pa tako i od organizacija FIFA i UEFA, koje su organizovale humanitarni meč između tadađnjih "Plavih" i ostatka sveta. Naravno, "Plavi" su bili reprezentacija tadašnje Jugoslavije, za nju su igrali Šoškić, Vasović, Samardžić, Galić, Skoblar... dok su za selekciju sveta igrale zvezde poput Euzebija, Voronina, Zelera, Jašina i mnogih drugih.

Fudbalski savez Makedonije došao je na ideju da 50 godina kasnije, obnovi ideju ovog meča, te da meč bude ponovo odigran čime će biti obeležena 50-godišnjica ovog susreta a meč bi bio odigran u Skoplju.

Velika većina ljubitelja fudbala sa ovih prostora bi volela da vidi ujedinjene asove u istom timu pa da sa jedne strane budu Bane Ivanović, Nemanja Matić, Samir Handanović, Darijo Srna, Aleksandar Kolarov, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Stevan Jovetić, Goran Pandev, Edin Džeko, Miralem Pjanić a sa druge najveće fudbalske zvezde na planeti, Ronaldo, Mesi i družina, što da ne. Ostaje nam da čekamo i da se nadamo.

(Kurir sport / Radio Sarajevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track