Kako sačuvati zdravu kožu zimi?

Saznajte

Kako sačuvati zdravu kožu zimi?

Pop kultura -
Evo nekih načina kako da pripremite kožu za zimu i pomoću kojih će vam ona uvek biti hidrirana

Kako se menjaju sezone tako treba da se promeni i nega kože koja odgovara vremenu, naročito zimi. Evo nekih načina kako da pripremite kožu za zimu i pomoću kojih će vam ona uvek biti hidrirana.

1. Piling

Pomoću pilinga se otklanjaju mrtve ćelije sa površine kože, čineći je glatkom i blistavijom. Važno je međutim da ne radite piling tako često kako ne biste iziritirali kožu. Dva puta nedeljno je sasvim dovoljno.

2. Suva ulja

Tokom zimskih meseci, koža ima tendenciju da bude suva, a suvo ulje je idealno rešenje jer se brzo upija i daje vašoj koži lep i zdrav sjaj. Najbolje je naneti ga posle kupanja ili umivanja.

3. Redovno korišćenje labela

Tokom zime se javlja problem ispucalih i suvih usana. Zato sa sobom uvek treba da nosite labelo koje ćete često nanositi.

4. Unošenje tečnosti

Unošenje dosta tečnosti je važno tokom cele godine, a naročito u toku zime. Ispijanje vode tokom zime je glavni način na koji se vaše telo hidrira, a samim tim i koža.

5. Posvetite pažnju nogama

Na stopalima se nalazi najtanji sloj kože i ponekada je teško održavati ih hidriranim. Posvećivanje dodatne pažnje stopalima u toku zime je od velikog značaja da ona budu zdrava i lepa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track