KAO I PRE DIKIĆEVE SMENE: Stanje u Žandarmeriji redovno!
Foto: Dado Đilas, KURIR

Profesionalci

KAO I PRE DIKIĆEVE SMENE: Stanje u Žandarmeriji redovno!

Društvo -
Direktor policije Milorad Veljović, posle smene komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića odlučio je i da rasformira Prvi odred te jedinice

BEOGRAD - Nema pobune u jedinici.

Dan pošto je direktor policije Milorad Veljović razrešio dužnosti sada već bivšeg komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića van snage je stavljen i Prvi odred te jedinice, čije je formiranje prošle godine odobrila Vlada Srbije.

- Prvi odred stavljen je van snage juče ujutru, kada je direktor policije poslao depešu sa tom odlukom. Depešom je poništena uredba Vlade, pa je cela protivteroristička jedinica, koja inače obavlja najsloženije i najzahtevnije zadatke, raspoređena da sutra brine o bezbednosti na utakmici između Crvene zvezde i IBV-a - kaže izvor Kurira.

Prema nezvaničnim informacijama, pripadnici Prvog odreda sumnjaju da je reč o nekoj vrsti osvete prema ljudima za koje se veruje da su bliski i odani Dikiću i da bi eventualno mogli da mu pruže podršku.

- Reč je o najboljim i najsposobnijim pripadnicima, koji brinu o bezbednosti građana i učestvuju u najsloženijim zadacima. Nema sumnje da će oni i nove dodeljene zadatke obavljati kako se od njih očekuje - kaže sagovornik Kurira i dodaje da nema reči o pobuni u toj jedinici.

Zadaci se, kako navode, obavljaju kao da se ništa nije dogodilo.

- Ljudi su profesionalci, koji će brinuti o bezbednosni građana i izvršavati zadatke bez obzira na to ko je na čelu jedinice, dodaj izvor Kurira.

- I pored ove odluke u jedinici nema ni govora o haosu niti pobuni, kaže izvor Kurira.

Kako objašnjava, sve funkcioniše kao i pre smene a pripadnici Žandarmerije obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track