KAO NOLE: Zimonjić osvojio titulu na Vimbldonu u miks dublu
Foto: Reuters

Dvostruko slavlje srpskih tenisera

KAO NOLE: Zimonjić osvojio titulu na Vimbldonu u miks dublu

Tenis -
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Australijanka Samanta Stosur osvojili su titulu na Vimbldonu u miks dublu, pošto su u finalu savladali Maksa Mirnjija i Hao-Čing Čan sa 6:4, 6:2

LONDON - Srpski teniser Nenad Zimonjić osvojio je titulu na Vimbldonu u miks dublu. Zimonjić je osvojio najprestižniji teniski turnir na svetu u tandemu sa Australijankom Samantom Stosur. Njih dvoje su u finalu savladali Belorusa Maksa Mirnjija i Hao-Čing Čan iz Kineskog Tajpeha sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2. Zimonjić i Stosurova su do pobede stigli posle 55 minuta igre, čime je kompletiran sjajan dan srpskih tenisera u Londonu. Prethodno je Novak Đoković u finalu muškog singla savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 5:7, 6:4.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zimonjić je tako stigao do treće titule na terenima "Ol Ingland kluba", ali prve u miks dublu. On je do sada dva puta pobeđivao na Vimbldonu, oba puta u muškom dublu – 2008. i 2009. godine u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom.

Srpski teniser je posle pobede posebno istakao svoju partnerku i dodao je da mu je veoma drago što je ona pristala da igra sa njim.

„Mi smo takav tim da nema veze ko je sa druge strane mreže. Ako igramo dobro možemo da pobedimo boliko koga. Imali smo jedan veoma neizvestan meč koji smo dobili sa 8:6 u trećem setu. Ostale mečeve smo odigrali dobro, veoma dobro. Kontrolisali smo mečeve od početka do kraja i bilo je uživanje igrati sa Sem. Drago mi je što je rekla da, drago mi je što smo iskoristili ovu šansu. Ovaj Slem mi je nedostajao. Ona je ranije osvajala miks sa Bobom. Tako da, hvala joj“, rekao je Zimonjić i nastavio:

„Ona ima neverovatan servis. Ona može bilo kakav servis da pošalje u bilo koji deo polja. Veoma je solidna sa osnovne linije. Fantastičan forhend. Na mreži je prilično dobra. Sve te stvari su veoma važne. Prvo sam je video na australijan openu i tada sam rekao da moram da je pitam da igra sa mnom.“

Srpsko-australijskoj kombinaciji je to prva zajednička gren slem titula, a Zimonjiću ukupno peta u miksu, pošto je prethodno osvojio po dve na Australijan openu (2004, 2008) i Rolan Garosu (2006, 2010). Najbolji srpski dubl igrač je 2005. godine igrao i u finalu US opena i to je sada jedina gren slem titula koja mu nedostaje u miks dublu.On je u muškom dublu pobeđivao i na Rolan Garosu (2010), dok je na Australijan openu igrao finale (2010). Najbolji rezultat na US openu mu je četvrtfinale (2006, 2009).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track