Karadžić: Nikoliću, molim te, sačuvaj mi fotelju!

Prvi čovek FSS u tajnoj poseti predsedniku Srbije

Karadžić: Nikoliću, molim te, sačuvaj mi fotelju!

Fudbal -
Tomislav Karadžić snimljen kad je juče u 14 sati napuštao zgradu Predsedništva Srbije

Ne želi ga pola Srbije, a on se žali predsedniku.Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, čiju ostavku poslednjih nekoliko dana traže brojni superligaši, sa Crvenom zvezdom na čelu, na sve načine pokušava da sačuva svoju fotelju na Terazijama 35!Karadžić je juče snimljen kako oko 14 časova napušta zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu, što nedvosmisleno ukazuje na to da je bio na sastanku s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. S obzirom na to da sastanak nije najavljen medijima, kao i da je usledio nakon sve glasnijih zahteva za njegovu smenu, vrlo je verovatno da je Tole tražio od predsednika da se zauzme za njega i spreči njegov odlazak.Saopštenje na sajtuNedugo posle njegovog razgovora s predsednikom Nikolićem, na zvaničnoj internet strani FSS osvanulo je opširno saopštenje, u kojem se Karadžić obrušio na potpredsednike Crvene zvezde Ivicu Tončeva, Slavišu Kokezu i Nebojšu Čovića.„Prvi potpredsednik Crvene zvezde je patološki zavisnik, strastveni kockar, državni službenik koji svake nedelje uplaćuje od nekoliko desetina do više stotina hiljada evra na ilegalno sportsko klađenje u inostranstvu! Čovek bez akademskog i fudbalskog obrazovanja, ali i čovek koji je za „popravljanje“ medijske slike o sebi nedavno platio nekoliko stotina hiljada evra. Da li takva osoba nekome sme da deli moralne lekcije?Izvređao vrh ZvezdeDrugi potpredsednik je, takođe, do nedavno bio potpuno nepoznat javnosti, bez bilo kakvog obrazovanja, pogotovo ne fudbalskog. Uz nesrećnog predsednika jednog posrnulog beogradskog kluba, tvorca sistema „tri za tri“, mog prethodnika, protiv koga se vodi proces zbog malverzacija u transferima igrača i svog tekstopisca uvodnog saopštenja Gorana Vesića, on je „lokomotiva promena u srpskom fudbalu“. Kažu da se nekada bavio dilerisanjem, a sada drži kafanu u koju dolaze igrači, najviše Crvene zvezde. Postao je ugostitelj, a delatnost je, pričaju mnogi, proširio izdavanjem „soba na sat“. Igračima.Da li je on svodnik ili funkcioner?I treći ili možda prvi, ne znam kako su poređani u klubu, potpredsednik, kome su država i drugi klubovi krivi za dugove Crvene zvezde, svi osim onih koji su taj dug napravili. Čovek koji je sam priznao da je tek nedavno prvi put gledao neku fudbalsku utakmicu, sada bi da sređuje stanje u Fudbalskom savezu. A veliki deo Srbije želi najzad da sazna istinu o njegovom ‚koordinisanju‘ na jugu Srbije i mnogim drugim kontroverzama koji prate njegovu političku karijeru“.

Setio ga se Tole... Nikolić
Setio ga se Tole... Nikolić

Ivica Tončev: Tole, ti si sramotaPotpredsednik Crvene zvezde Ivica Tončev kaže za Kurir da se nije prepoznao u saopštenju Tomislava Karadžića.- Sebe ne prepoznajem ni u jednom delu Karadžićevog pisma. Ovo je njegova labudova pesma. Sramota je da se ovako piše o potpredsednicima najvećeg srpskog kluba - rekao je Tončev za Kurir.

O Goranu Vesiću: Gebelsovska retorika„Pitam javnost, Vesića i njegove partnere u prljavim rabotama, ko je lopov?! Da li sam ja u vreme njegovog rukovođenja u Zvezdi dovodio igrače za 250.000 evra a uzimao proviziju od 700.000 evra?! U svetu fudbala to nije zabeleženo. Da li smo mi uzimali pozajmice od menadžera i raznoraznih agencija pod nenormalno visokim kamatama? Ne, Goran Vesić i čelnici kluba išli su na službeni put kako bi sklapili ‚povoljne‘ aranžmane za klub. Usput, u nameri da prikriju svoja zlodela i mahinacije, a studirajući gebelsovsku ratnu retoriku, ponavljali su ‚Tole, lopove‘.“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track