KASALICA PECKA: Volkove, dođi da slavimo titulu!
Foto: Saša Pavlić

Vrelo pred „večiti derbi“

KASALICA PECKA: Volkove, dođi da slavimo titulu!

Fudbal -
Prošle godine on je mene zvao, a sad mu ja kažem da dođe na proslavu na Marakanu, kaže Kasalica

Kao da je finale Mundijala!Uprkos prednosti od šest bodova nad Partizanom, fudbaleri Crvene zvezde tvrde da nemaju nameru da kalkulišu, kao i da ih isključivo interesuje pobeda u 146. „večitom derbiju“, koji se sutra (19.00) igra na stadionu u Humskoj 1!Reprezentativac Crne Gore Filip Kasalica jedan je od najiskusnijih igrača crveno-belih u obračunima s „večitim rivalom“. Za svog cimera iz nacionalnog tima Crne Gore Vladimira Volkova ima posebnu poruku:- Cimeri smo u reprezentaciji i prošle godine, kad smo izgubili derbi, pozvao me je na njihovu proslavu titule. Sada ja njega zovem da slobodno dođe na Marakanu, na našu proslavu. Garantujem da će se super provesti - pecnuo je Kasalica.Brzonogi napadač Zvezde pet puta je pobedio crno-bele, uz jedan remi, a postigao je i dva pogotka.- Kada igrate u napadu Zvezde, očekujete, ali i od vas očekuju, da postignete gol na svakoj utakmici, a cela ekipa uvek ide na trijumf. Iako smo u poziciji da nam odgovara i remi, niko u ekipi ne pomišlja da se branimo i čuvamo 0:0, već da iz svih oružja napadnemo Partizan i nastavimo seriju pobeda - kaže napadač crveno-belih.

ŠampioniZA ROBIJA I SALETAKasalica je jedan od retkih igrača iz vremena kad je Zvezdu vodio Robert Prosinečki, a nastavio Aleksandar Janković, pa bi titulu, ali i pobedu u derbiju posvetio svojim bivšim trenerima:- Nije nas mnogo ostalo iz te generacije koja je s Robijem osvojila kup. Ako osvojimo titulu, a ubeđen sam se da hoćemo, posvetio bih je svima njima, naročito Robiju i Saletu.

42:60Uz 43 nerešena meča i gol-razliku 177:212Zanimljivosti okršaji Partizana i Crvene Zvezde- U prethodnih 10 derbija samo jednom se dogodilo da oba rivala daju gol- Crvena zvezda je pobedila na pet od poslednjih šest derbija- Prvi „večiti derbi“ odigran je 5. januara 1947. na JNA- Najveća poseta bila je 7. novembra 1976, kad je meč na Marakani gledalo 108.000 ljudi- Prvi derbi bez golova bio je 29, odigran 1. oktobra 1961.- U Kupu je odigrano je 35 derbija, Zvezdi je pripalo 20, a Partizanu 11- Poslednjih pet „večitih derbija“ u Humskoj završeno je rezultatom 1:0 ili 2:0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track