KATAKLIZMA NA POMOLU: Stipe Mesić se uključio u rešavanje ukrajinske krize!

Majstor kvariš

KATAKLIZMA NA POMOLU: Stipe Mesić se uključio u rešavanje ukrajinske krize!

Planeta -
Kada je zadnji put, takođe, samoinicijativno hteo da pomiri Zapad i Gadafija, to je završilo stravičnim pokoljem, u kojem je najgore prošao upravo Mesićev veliki prijatelj - pukovnik Moamer Gadafi

ZAGREB - Krizu koju trenutno ne mogu da reše sve svetske institucije, sada će rešiti bivši hrvatski predsednik. On je već obavio razgovore s ambasadorima Rusije i Ukrajine u Hrvatskoj, a uskoro ga očekuju i u Kremlju. Navodno je Putin već naredio svim službama da sakriju sve moguće dokumente, jer dolazi veliki filantrop i zaljubljenik u istraživanje poverljivih arhiva!

Bivši, doživotni predsednik Hrvatske Stjepan Mesić ne posustaje. Pošto se angažovao u nedavno osnovanoj poslovnoj zadruzi za poslovanje s Kinom (CSEBA), na čiji račun je već napravio nekoliko putovanja (zadnje u Turkmenistan), Mesić je s dalekog puta došao prepun novih ideja.

I ovog puta on jednostavno nije mogao da odoli izazovu i samoinicijativno se uključio u rešavanje rusko-ukrajinskog spora oko Krima.

Kada je zadnji put, takođe, samoinicijativno hteo da pomiri Zapad i Gadafija, to je završilo stravičnim pokoljem, u kojem je najgore prošao upravo Mesićev veliki prijatelj - pukovnik Moamer Gadafi.

Znajući Mesićeve diplomatske sposobnosti, ukoliko je zaista odlučio da rešiti krizu koju trenutno ne mogu sve svetske institucije, onda je svet definitivno na rubu kataklizme i Trećeg svetskog rata. Navodno je već obavio razgovore s ambsadorom Rusije Robertom Markarijanom i Ukrajine Oleksandrom Levčenkom u Zagrebu.

Nije poznato je li razgovorima bio prisutan i Mesićev Buda - Lončar, no navodno to je bio tek prvi korak u najnovijoj mirovnoj misiji živahnog osamdesetogodišnjeg starčića rodom iz Orahovice.

Prema povjerljivim izvorima, uskoro ga očekuju i na Majdanu i u Moskvi. Navodno je Putin već naredio svim službama da sakriju sve moguće dokumente, jer dolazi veliki filantrop i zaljubljenik u istraživanje poverljivih arhiva!

Sve ostalo će mu biti dozvoljeno, jer se Putin i doslovce oduševio Mesićevim idejama.

Dakle, doživotni bivši hrvatski predsednik se usprotivio uvođenju sankcija Rusiji jer to, smatra on, neće imati nikakvog efekta.- Problem treba rešiti odmah i ne sme da se odgađa, poručio je Mesić, koji je uveren da se sankcijama neće ništa rešiti. Nije ni u Iraku, Libiji, Siriji pa neće ni sada, tvrdi Mesić koji iza sebe ima već dosta iskustva u mirovnim misijama.Kada su u Vašingtonu, NATO-i Evropskoj uniji čuli koje su Mesićeve inicijative, Obama i Merkel nisu mogli da poveruju.

Naime, Mesić je predložio da se sve vrati na početak, odnosno na sporazum koji je još 21. februara potpisao bivši ukrajinski predsjednik Viktor Januković. Klička i društvo koje je izazvalo nemire i zapravo dovelo do krize treba pozatvarati i/li proterati, a Krim će do daljega ostati ruski, dok Mesić i Lončar nešto ne smisle.U Banskim dvorima nisu hteli da komentarišu Mesićev solo-diplomatski izlet, dok je Josipović, kažu saradnici, ostao doslovce zgrožen.

Da su najuticajnije svetski vođe poslušali Mesića pre pet godina, ne bi bilo rata u Libiji. Gadafi bi i danas bio živ, narod pošteđen ratnih strahota, a nafta bi bila jeftinija nego je sada.

Da su Mesića slušali, SAD i zapadni saveznici su se mogli lepo da dogovore s iračkim diktatorom Sadamom Huseinom, posebno oko zajedničkog neprijatelja - Irana i njihovog nuklearnog programa. Ukratko, da su poslušali Mesića svet bi bio sigurniji, srećniji i lepši- navodi se između ostalog u komentaru na portalu Dnevno.hr

O

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track