KATAKLIZMA ORLOVA: Rukometaši poniženi u Češkoj, ostali bez SP!
Foto: Rss.org.rs

Ispustili plus 8 iz prvog meča

KATAKLIZMA ORLOVA: Rukometaši poniženi u Češkoj, ostali bez SP!

Ostali sportovi -
Srpski rukometaši neće učestvovati na SP u Kataru naredne godine, pošto su u Brnu doživeli debakl od Čeha

BRNO - Muška rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Kataru.Naša selekcija je poražena u Brnu od selekcije Češke rezultatom 33:21 (18:8) u revanš meču baraža za plasmana na SP."Orlovi" nisu uspeli da sačuvaju prednost od osam golova (23:15), koju su stekli pre nedelju dana u Nišu. Na kraju se ispostavilo da ni ova pobeda nije dovoljna za plasman na Mundijal naredne godine u Kataru.Česi su od samog starta meča bili bolji u svim elemetnima igre, potpuno su dominirali i nijednog trenutka Srbija nije došla u priliku da ugrozi visoko vođstvo domaćeg tima, koji su se na kraju čak i poigravali sa našim rukometašima.Ekipa Vladana Matića je loše počela utakmicu, domaći su poveli sa 5:2. Posle loše igre Srbije u odbrani Česi su iz minuta u minut uglavnom preko kontranapada uvećavali prednost, a u 24. minutu uspeli su da nadoknade zaostatak iz prve utakmice. Domaći su 10 razlike stekli golom Miroslava Jurke za 18:8 i tim rezultatom završeno je prvo poluvreme. Česi su u drugom poluvremenu poveli sa 12 poena prednosti i zasluženo su stigli do ubedljive pobede.Ovo je novi neuspeh srpskog nacionalnog tima. Srbija je na EP 2012. osvojila srebro u našoj zemlji, a potom su usledili neuspehi na OI u Londonu 2012, SP 2013. i EP 2014.

„Jednostavno nismo bili prisutni na utakmici. Ekipa nije uspela da odgovori na agresivnu igru Čeha.Veliki broj tehničkih grešaka, primljenih golova. Nakon ovakve igre, moj moralni čin je da podnesemostavku“, rekao je Vladan Matić, selektor muške rukometne reprezentacije.

„Nema puno da se priča posle ovako loše odigrane utakmice. Loše smo igrali“, istakao je Momir Ilić,kapiten nacionalnog tima Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track