Katarina Velika odvela Srbiju u polufinale!

Veliki uspeh

Katarina Velika odvela Srbiju u polufinale!

Ostali sportovi -
Prvi put u istoriji ženskog rukometa Srbija je izborila plasman u polufinale Evropskog prvenstva gde će igrati protiv Crne Gore
1 / 7 Foto: TANJUG

BEOGRAD - Rukometašice Srbije izborile su plasman u polufinale Evropskog prvenstva pošto su u meču odluke pobedile selekciju Francuske rezultatom 18:17.

Polufinale je na programu u subotu, a protivnik naših devojaka biće reprezentacija Crne Gore.

Najzaslužnija za trijumf našeg tima bila je Katarina Tomašević, koja je briljirala na golu Srbije. Ona je u samom finišu meča odbranila nekoliko zicera i tako donela našem timu veoma važan trijumf. Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Sanja Rajović sa pet golova (šut iz igre 5/5). U poraženom timu najefikasnija je bila Marijama Signate sa četiri postignuta gola.

U drugom polufinalnom duelu igraće reprezentacije Norveške i Mađarske.

Velika borba vodila se na startu meča. Gošće su prve došle do prednosti, u narednom napadu Pop-Lazićeva je uspela da iznudi sedmerac, međutim, nije uspela da postigne pogodak. Fenomenalna Katarina Tomašević je odbranila udarac Francuskinja, a izjednačenje našem timu donela je Kristina Liščević (1:1).

Usledilo je nekoliko grešaka na obe strane. Francuskinje su kaznile lošu realizaciju naših devojaka i došle do prednosti (3:2), međutim, raspoložena Ceca Ognjenović donosi egal, a nedugo zatim, nakon uspešno izvedenog sedmerca, i prvu prednost našem timu na ovom meču (4:3).

Nastavile su u odlučnom ritmu naše devojke. Liščevićeva je povećala prednost našeg tima na (5:3), a nakon sjajne odbrane usledila je maestralna akcija srpskih rukometašica. Raspoložena Svetlana Ognjenović je na fenomenalan način bacila loptu do Jelene Popović koja je izvela "cepelin" i na najlepši mogući način donela Srbiji tri gola prednosti (7:4).Nakon odličnih dvadeset minuta igre u prvom poluvremenu naše devojke su nakon dva gola Sanje Rajović imale četiri gola prednosti (8:4). Katarina Tomašević je blistala na golu naše reprezentacije, nova "ministarka odbrane" dovodila je do ludila rukometašice Francuske, koje nisu uspevale da pronađu put do naše mreže.

Do kraja poluvremena Srbija je u dva navrata imala i pet golova prednosti, međutim, u samom finišu prvog dela igre Francuska je sa sedam metara uspela da smanji zaostatak, pa je prvo poluvreme završeno rezultatom (10:6).

Fenomenalna Katarina Tomašević imala čak 11 odbrana u prvom poluvremenu.

Francuskinje su zaigrale mnogo bolje u drugom poluvremenu. Popravile su odbranu i zaigrale agresivnije u napadu što se odrazilo na rezultat. Francuska je napravila seriju 5:1 za osam minuta igre, i prednost naše reprezentacije se istopila (11:11).

Srbija je nastavila da ređa promašaje u drugom poluvremenu, pa francuskinje novim golom sa levog krila dolaze do prednosti posle dugo vremena (12:11).

Sanja Damjanović uspeva da prekine neugodnu seriju reprezentacije Francuske i donese egal našoj reprezentaciji.

U nastavku meča vodila se velika borba, igralo se "gol za gol". Sanja Rajović je iz četvrtog šuta postigla četvrti pogodak za (15:15), Francuskinje su odmah uzvratile, međutim, Biljana Filipović je već u narednom napadu odlučnim šutem iz daljine ponovo izjednačila (16:16).

Srbija je imala igrača manje u finišu meča, ali odlična Ceca Ognjenović je uspela da postigne gol i donese prednost našem timu. Na dva minuta do kraja meča dosuđen je sedmerac za Francusku, međutim, sreća je bila na našoj strani. Lopta se od prečke odbila i pala na gol liniju.Naše devojke u dva navrata gube loptu i otvaraju kontre Francuskinjama, ali maestralna Katarina Tomašević brani zicere i donosi Srbiji prvo polufinale!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track