Kekinom čoveku 20 godina zatvora

Nenad Grujović osuđen za ubistvo čuvara pošte

Kekinom čoveku 20 godina zatvora

Crna Hronika -
Trojica razbojnika 2006. pucala u radnika obezbeđenja „PTT Srbija“ Veska Babovića i otela četiri miliona dinara

BEOGRAD - Čuvala ga petorica stražara!Nenad Grujović zvani Crni Gruja, prema „beloj knjizi“ MUP istaknuti član Kekine grupe, osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na 20 godina zatvora zbog toga što je 24. marta 2006. učestvovao u pljački pošte tokom koje je ubijen radnik obezbeđenja „PTT Srbija“ Vesko Babović (29).Saučesnici u bekstvuIstom presudom osuđena su i dvojica Grujovićevih saučesnika - Vladimir Stanić na 18, a Branislav Andrić na 15 godina zatvora. Obojica su u bekstvu.- Mogao bih satima da govorim o našoj odluci. Ovo sudsko veće je 300 odsto sigurno u nju i moram da napomenem da na nas niko nije uticao - rekao je u kratkom obrazloženju presude sudija Milenko Cvijović.Kako je naveo, konačan sud o tome da li je veće donelo ispravnu odluku ili ne daće Apelacioni sud.Sa optuženičke klupe Grujović je mirno saslušao presudu. Pošto je čuo na koliko je osuđen, on je samo mahnuo supruzi, koja je plakala u publici. Petorica zatvorskih stražara potom su mu stavili lisice i sproveli ga nazad u pritvor, u kom je već sedam godina.Zločin, za koji je Grujović tvrdio da u njemu nije učestvovao, dogodio se u trenutku kada je pokojni Vesko Babović iz službenog kombija iznosio džak s novcem koji je bio namenjen za isplatu penzija. Napadači, njih trojica, među kojima je bio Grujović, bili su u zasedi. Babović je pogođen u čelo, a nedugo zatim preminuo je u Urgentnom centru. Razbojnici su odneli četiri miliona dinara, a dok su bežali, deo novca im je ispao. Sat i po posle pljačke policija je pronašla zapaljeni „audi“ i skupoceni ručni sat „velmaks“, koji je ispao jednom od pljačkaša.Uhapšen u BečuTokom suđenja saslušan je i kolega pokojnog Babovića Dejan Milojević. On je posvedočio da je čuo njegove poslednje reči.- Nemoj, batice, molim te - rekao je navodno Babović ubici. Potom je, kako je posvedočio, čuo pucanj.Nenad Grujović je u decembru 2006. godine, kao direktni izvršilac zločina, uhapšen u Beču i izručen Srbiji.

Žrtva... Vesko Babović
Žrtva... Vesko Babović

Skrenuo pažnjuTRAŽIO LJUBAVNU SOBUTokom boravka u pritvoru Grujović je skrenuo pažnju na sebe kad je stupio u štrajk glađu jer zbog dužine trajanja pritvora sa suprugom ne može da ima intimnu posetu.- To je i za mene i za nju mučenje - rekao je tada Nenad Grujović.

PodrškaCIMER IZ ĆELIJE U PUBLICIOsim supruge i nekoliko prijatelja, među publikom je juče sedeo i Zoran Tešić, koji je bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Nikole Sandulovića. Prema nezvaničnim informacijama, Sandulović i Tešić neko vreme delili su ćeliju u Centralnom zatvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track