Kentaki piletina

Prste da poližeš

Kentaki piletina

Recept dana -

Sastojci:- 500 g pilećeg belog mesa- 250 g margarina- 100 g prezli- 250 g rendanog kačkavalja- 500 g krompira- susam- biozačin

Priprema:Oljuštite krompir, isecite ga na kocke i odložite dok ne spremite meso.U posudi pomešajte prezle, kačkavalj, susam i kašiku mešavine začina.Margarin potpuno otopite. Meso isecite na šnicle ili krupnije kockice. Komad mesa umočite u rastopljeni margarin, a zatim uvaljajte u smesu s prezlama. Meso ređajte po sredini pleha za pečenje, a oko njega stavite krompir. Preostalu smesu s prezlama ravnomerno pobacajte po krompiru i prelijte ga preostalim margarinom. Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.Napomena: Ne okrećite meso tokom pečenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track