Keri: Rusija menja bezbednosnu sliku Evrope, branićemo svaki deo NATO teritorija!

Poziva Moskvu da "ostavi Ukrajinu na miru"

Keri: Rusija menja bezbednosnu sliku Evrope, branićemo svaki deo NATO teritorija!

Planeta -
Zajednički moramo da se odupremo onima koji pokušavaju da silom promene suverene granice, rekao američki državni sekretar

VAŠINGTON - Rusija pokušava da "kroz okupaciju Krima i potonju destabilizaciju Istočne Ukrajine izmeni bezbednosnu sliku Istočne i Centralne Evrope", izjavio je danas američki državni sekretar Džon Keri, pozivajući Moskvu da "ostavi Ukrajinu na miru". Govoreći na skupu u Atlantskom savetu, posvećenom američko evropskim vezama, Keri je upozorio kako je "teritorija NATO nepovrediva".

"Mi ćemo braniti svaki njen deo", rekao je Keri, prenosi AFP.

On je kazao kako su događaji u Ukrajini "poziv na buđenje", podsećajući da su SAD i njeni evropski saveznici tokom više od 20 godina učinili mnogo da integrišu Rusiju u evro-atlantsku zajednicu i da krenu novim kursem u eri nakon Hladnog rata. Keri ističe kako je ovo bitan trenutak za transatlantski savez i kako će se učiniti sve da se taj savez održi.

"Naša snaga će doći iz našeg jedinstva. Zajednički moramo da se odupremo onima koji pokušavaju da silom promene suverene granice", rekao je Keri.

Keri: Rusija bi da menja bezbednosnu sliku Istočne Evrope

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track