Ketrin Ešton: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine 27. januara

Vidimo se u Briselu

Ketrin Ešton: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine 27. januara

Politika -
Dve strane će imati priliku da nastave rad na ovom i drugim aspektima implementacije Briselskog sporazuma, kao i da razgovaraju o budućim koracima vezanim za normalizaciju odnosa, navela je Kocijančić

BRISEL - Dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU biće nastavljen u Briselu 27. januara, potvrdila je danas portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančić.

Prema njenim rečima, sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton sa premijerima Ivicom Dačicem i Hašimom Tačijem u ponedeljak 27. januara u Briselu sledi nakon uspešnog konstitutisanja tri od četiri opštine na severu Kosova.

"Dve strane će imati priliku da nastave rad na ovom i drugim aspektima implementacije Briselskog sporazuma, kao i da razgovaraju o budućim koracima vezanim za normalizaciju odnosa", navela je Kocijančić u saopštenju.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je ranije danas da je do pomeranja dijaloga za dan ranije nego što je prethodno planirano, došlo zbog obaveza visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, a teme ostaju iste.

"Srbija je opredeljena da se dijalog nastavi, jer mi želimo da se sva otvorena pitanja rešavaju", rekao je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track