Ketrin Ešton: Važno je učešće Vučića u dijalogu Beograda i Prištine
Foto: Fonet

Visoka predstavnica EU za i spoljnu politiku i bezbednost

Ketrin Ešton: Važno je učešće Vučića u dijalogu Beograda i Prištine

Politika -
"Posvećenost Srbije i političara sa kojima radim na daljem napretku apsolutno postoji", rekla je Eštonova

MINHEN - Visoka predstavnica EU za i spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izrazila je uverenje da će se dijalog Beograda i Prištine nastaviti bez obzira na parlamentarne izbore u Srbiji i ocenila da je učešće prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića u dijalogu od velikog značaja.

"Dijalog se nastavlja. Sledeći sastanak će biti održan 12. februara. Sa ili bez izbora mi idemo dalje. Posvećenost Srbije i političara sa kojima radim na daljem napretku apsolutno postoji", rekla je Eštonova.

Na pitanje da li među te političare ubraja i prvog potpredsednika vlade Srbije, Ešton je odgovorila da u njih "naročito ubraja i Vučića" koga je opisala kao "važnog partnera u tome" i podsetila da je on prisustvovao mnogim sastancima i da je u Briselu bio prošle nedelje.

Imajući u vidu da Srbija prolazi kroz predizborni period, Ešton je izrazila očekivanje da će oni biti zauzeti (predizbornom kampanjom) i da će se više vremena baviti time.

"Ali dijalog se nastavlja i to ne zato što ja na tome insistiram, već zbog toga što oni i kosovski premijer Tači i njegov tim to takođe žele", rekla je ona.

"Oni ne usporavaju proces dijaloga i žele da se on nastavi", rekla je ona i dodala da se sada završava postojeća agenda i radi se na izradi naredne agende.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track