KIKINĐANI, OPREZ: Beli kombi otima decu?!

Dva muškarca i žena mališane mame slatkišima

KIKINĐANI, OPREZ: Beli kombi otima decu?!

Društvo -
Policiji je prijavljeno da je u selu Sajan, viđen je beli kombi u kome su, navodno, bila dva čoveka i žena koja je deci delila slatkiše i raspitivala se gde i sa kime žive. Kombi je viđen u još nekim selima

KIKINDA - Nespokoj među roditelje osnovaca ovih dana izazvale su glasine da Kikindom i okolnim selima kruži misteriozni beli kombi beogradskih registarskih tablica čiji vozač i suvozač pokušavaju da decu, prilikom dolaska ili povratka iz škole, uvuku u vozilo nudeći im slatkiše.

Vitomir Radak, direktor OŠ „Sveti Sava” i predsednik Aktiva direktora osnovnih škola opštine Kikinda, potvrdio je Kuriru da su i do njega doprle ove informacije:

"Naša obrazovna ustanova ima školskog policajca, ali sam pomoćnom osoblju i kolegama sugerisao da povećaju mere opreza. Objasnili smo i deci da ne prilaze nepoznatim ljudima i od njih ništa ne uzimaju. Očekujem da policija utvrditi da li se radi o glasinama, nečijoj neslanoj šali, ili zaista o ljudima koji ne misle dobro našoj deci. Znam da to nije lako, ali pozivam roditelje da ne paniče. Uverem sam da će policija vrlo brzo otkriti o čemu se zapravo radi", rekao je Radak.

U policiji nam je rečeno da im je ovakav slučaj prijavljen pre nekoliko dana u Sajanu. U tom selu nedaleko od Kikinde, viđen je beli kombi u kome su, navodno, bila dva čoveka i žena koja je deci delila slatkiše i raspitivala se gde i sa kime žive. Kombi je viđen u još nekim selima.

"Radimo na prikupljanju svih informacija koje mogu da rasvetle okolnosti prijavljenog događaja", kratko nam je poručeno u informativnoj službi kikindske policije.

Na području Policijske uprave Kikinda o bezbednosti đaka brine pet školskih policajaca. Svakodnevno su prisutni u četiri srednje i tri osnovne škole u Kikindi, i u OŠ „10. oktobar“ u Horgošu.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track