Kikindu pogodilo nevreme

Srbija

Autor:

KIKINDA - Kikindu i okolna naselja u Severnobačkom okrugu noćas je zahvatilo veliko nevreme

Kikinda, nevreme,

KIKINDA - Kikindu i okolna naselja u Severnobačkom okrugu noćas je zahvatilo veliko nevreme.

Jak olujni vetar počupao je mnoga stabla, dok su pripadnici vatrogasno-spasilačkog Odeljenja za vanredne situacije u Kikindi imali veći broj intervencija.

Oko 3 časa, na magistralnom putu M24, Kikinda-Iđoš, došlo je do potpune obustave saobraćaja zbog vremenske nepogode, koja je izazvala obaranje šest stabala na kolovoz.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Kikindi, u saradnji sa ekipom "Vojvodinaputa", uklonili su stabla sa kolovoza i jutros su uspostavili redovan saobraćaj na putu.

Uspešnom intervencijom lokalizovan je i požar na kablovima niskonaponske mreže u Ulici generala Petra Drapšina u Kikindi.

Policijska uprava saopštila je da je dežurnoj službi u Novom Kneževcu, oko 5 časova, prijavljeno da je, usled nevremena koje je pogodilo područje opštine, došlo do požara na kamari slama, u vlasništvu AD "Lepenka" u Novom Kneževcu. Ona se nalazila na deponiji pored regionalnog puta Novi Kneževac-Banatsko Aranđelovo, u blizini naseljenog mesta Filić.

Požar je nastao posle udara groma i tom prilikom je izgorelo 700 bala slame. Materijalna šteta procenjena je na oko 900.000 dinara. Požar je lokalizovalo vatrogasno-spasilačko odeljenje Novi Kneževac.

Na području opštine Novi Kneževac, usled jakog nevremena i obilnih padavina, grada i kiše, u više domaćinstava je došlo do ulivanja vode u podrume kuća i druge pomoćne prostorije, te su preduzete mere crpenja vode iz njih. Takođe je pričinjena i veća materijalna šteta na poljoprivrednim usevima.

Na teritoriji opštine Ada, pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisali su u dva slučaja. Lokalizovan je požar koji je nastao usled udara groma u mestu Sterijino, gde je izgorelo hiljadu bala slame.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Tagovi

Komentari (2)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • bojan

  bojan

  ludo vreme nacisto

  4 Odgovori 

Poslednji komentar

 • maja

  maja

  Za sve koji ne znaju: Kikinda se nalazi u Severnobanatskom okrugu, a ne u Severnobackom, kako je navedeno vec u prvoj recenici teksta iz "Kurira". Autor teksta je, izgleda, slabo ucio geografiju!!!

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Tajkuni su milionima nezaposlenih izvršili genocid nad nadama, idealima, dostojanstvom Srđan Dragojević, reditelj i poslanik SPS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!