Kina podržala Rusiju: Razumemo situaciju konflikt izazvan spolja

Konsultacije

Kina podržala Rusiju: Razumemo situaciju konflikt izazvan spolja

Planeta -
Kina je izrazila razumevanje za rusko viđenje uzroka duboke unutrašnje krize u Ukrajini, u kojoj su ulogu odigrale spoljne snage, koje su podržavele "Evromajdan" i prenebregle primenu sporazuma od 21. februara

MOSKVA - Kina izražava razumevanje za rusku analizu uzroka krize u Ukrajini, saopštilo je rusko ministarstvo inostranih poslova, komentarišući rezultate današnjih konsultacija između zamenika šefa ruske diplomatije Grigorija Karasina i njegovog kineskog kolege Čeng Kuopinga.

Ukrajina je imala prioritet u tim razgovorima, ističe se u saopštenju Ministarstva, a prenosi Itar-tas s.

Kina je izrazila razumevanje za rusko viđenje uzroka duboke unutrašnje krize u Ukrajini, u kojoj su ulogu odigrale spoljne snage, koje su podržavele "Evromajdan" i prenebregle primenu sporazuma od 21. februara.

Karasin i Čeng su naglasili potrebu nastavka traženja načina da se smiri situacija u Ukrajini, uz učešće političkih snaga i na bazi interesa njenih regiona, ističe se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova. Dve strane su se dogovorile da nastave da razmenjuju informacije o daljem razvoju događaja u Ukrajini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track