Kinezi popravljaju Marakanu i grade „Zvezdani grad“

Zvezdin grad

Kinezi popravljaju Marakanu i grade „Zvezdani grad“

Fudbal -
FK Crvena zvezda i kineska kompanija potpisali memorandum o rekonstrukciji stadiona u Ljutice Bogdana

Kreće rekonstrukcija.Fudbalski klub Crvena zvezda i predstavnici kineske kompanije „Nantong“ iz Pekinga potpisali su Protokol o razumevanju i memorandum o rekonstrukciji najvećeg srpskog stadiona i izgradnji pratećih sadržaja u okviru projekta „Zvezdani grad“.

Rekonstrukcija stadiona trebalo bi da bude izvedena u tri faze, a ukupna vrednost investicije procenjuje se na više od 450 miliona evra, što je najveća privatna investicija u Srbiji dosad.

Predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić objasnio je da posle potpisivanja protokola slede pregovori kojim će biti rešeni odnosi u vlasničkoj strukturi. U to će biti uključeni Grad Beograd i Vlada Srbije, u čijoj je nadležnosti izdavanje dozvola.

- Imao sam sreću da 1962. godine prisustvujem otvaranju sadašnjeg stadiona, koji je tada bio iznad nivoa većine evropskih stadiona. Želja svih nas je da po okončanju ovog projekta novi stadion bude jedan od najlepših na svetu, posebno u ovom delu Evrope. Ovo je početak velikog sna svih zvezdaša o povratku kluba u svetski vrh - rekao Škundrić.

On je dodao da odmah započinje rešavanje finansijskih problema u kojima se fudbalski klub trenutno nalazi.

- Javnost će o svemu biti blagovremeno obaveštena. Želimo da u potpunosti stvorimo uslove u kojima će ovaj sadašnji mladi tim vratiti primat u Srbiji, i vratiti klub na staze stare slave - poručio je Škundrić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track