Teorija zavere

Kjuriositi nije na Marsu, nego u SAD!

Planeta

Autor:

Misija na Crvenoj planeti nije uspela, a rover NASA nalazi se u pustinji u Americi, tvrde pojedini naučnici

robot Kjuriositi, Mars, SAD,

Planine na snimku Kjuriositija sa Marsa liče na one u pustinji Mohave

LOS ANĐELES - Hjustone, imamo problem.
Rover „Kjuriositi“ američke NASA, koji je u ponedeljak sleteo na Mars i počeo da traga za dokazima o postojanju života, zapravo nije ni stigao do Crvene planete, tvrde pojedini naučnici iz SAD.

Džon Grocinger iz tehnološkog instituta u Kaliforniji smatra da slike koje je „Kjuriositi“ poslao sa Marsa neodoljivo podsećaju na pustinju Mohave u Americi, koja se prostire kroz Kaliforniju, Nevadu, Jutu i Arizonu i stoga budi sumnju o uspešnosti misije NASA.

- Gledajući slike koje je rover poslao sa Marsa stičem utisak da je sve slikano na Zemlji. „Kjuriositi“ je navodno uspešno sleteo u veliki krater Gejl, star nekoliko miliona godina. Ipak, ako malo bolje pogledate sliku, izgleda kao da se nalazi u pustinji Mohave, koja je okružena visokim planinama. Sličnost je velika. Još nemamo čvrste dokaze da je misija NASA uspela - kaže skeptični Džon i dodaje da nije jedini koji sumnja u uspeh misije.

Inače, robot-vozilo „Kjuriositi“ veličine je malog automobila, a sa potrošenih 2,5 milijardi dolara, to je najskuplja misija na Mars. Naredne dve godine vozilo (ako je uopšte na Marsu) treba bi da buši stene, prikuplja i analizira uzorke tla.

 

Spuštanje na Mesec 1969. godine režirao Holivud

Još od prvog spuštanja ljudske posade na Mesec 20. jula 1969. i vesti o šetnji Nila Armstronga i Edvina Oldrina po Zemljinom satelitu, mnogi ljudi sumnjaju da se to dogodilo. Razlog tome je činjenica da američka astronautika krajem šezdesetih uopšte nije bila u stanju za tako nešto. Navodno je sve snimljeno u holivudskim studijima.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (55)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Pera Trta

  Pera Trta

  snimci sa meseca radjeni su u NASA studiju, a film je radio poznati reditelj iz holivuda. ima po netu vise filmova na ovu temu. a na mars mogu da se spuste samo u filmu!

  37 Odgovori 
 • gračak

  gračak

  Na Vlasini si video mnogo zvezda iz tri razloga . Pod jedan nema "svetlosnog zagađenja" , pod dva velika nadmorska visina i pod tri mnogo manje prašine nego u gradovima . Osnovna škola pobogu čoveče .

  25 Odgovori 
 • baba naucnik

  baba naucnik

  Vi ste jedna gomila hejtera... Autori tih filmova nisu ih pravili da dokazu zavere nego da zarade pare...

  20 Odgovori 

Poslednji komentar

 • 123...

  123...

  Armirali su zastavu!??

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Tajkuni su milionima nezaposlenih izvršili genocid nad nadama, idealima, dostojanstvom Srđan Dragojević, reditelj i poslanik SPS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!