Kličko za prevremene predsedničke izbore u martu

Zahtev vođe opozicije

Kličko za prevremene predsedničke izbore u martu

Planeta -
Predsednik je danas u Moskvi, a priča se da će se vratiti s novcem i nižom cenom gasa. Pod kojim uslovom? Nadamo se da neće izdati nacionalne interese zemlje, rekao je bokser

KIJEV - Svetski bokserski šampion i jedan od vođa ukrajinske opozicije Vitalij Kličko zatražio je danas raspisivanje prevremenih predsedničkih izbora u martu u cilju izlaska zemlje iz političke krize.

"Jedini izlazak iz političke krize je raspisivanje prevremenih izbora", rekao je Kličko, jedan od lidera opozicije koja nedeljama protestuje zbog odluke predsednika Viktora Janukoviča da ne potpiše Sporazum o pridruživanju s EU, već da jača saradnju sa Rusijom. Kličko je takođe kazao da "prevremeni izbori treba da budu održani u martu 2014. godine".

Ukrajinski predsednik je danas u Moskvi gde razgovara sa predsednikom Vladimirom Putinom. "Predsednik je danas u Moskvi, a priča se da će se vratiti s novcem i nižom cenom gasa. Pod kojim uslovom? Nadamo se da neće izdati nacionalne interese zemlje", rekao je Kličko.

Drugi lider opozicije Arsenij Jacenjuk upozorio je Janukoviča na posledice ulaska Ukrajine u carinsku uniju bivših sovjetskih republika. "Za njega je to karta u jednom pravcu. Ako to uradi, ne sme se vratiti iz Moskve", poručio je ovaj lider. Vitalij Kličko je ranije rekao da će biti kandidat na narednim predsedničkim izborima koji po redovnoj proceduri treba da budu održani 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track