KLINA: Srbima povratnicima razbojnici ukrali traktor!
Foto: KURIR

Selo Duge njive

KLINA: Srbima povratnicima razbojnici ukrali traktor!

Crna Hronika -
Kada sam se probudio video sam da nema traktora. Pozvao sam policiju. Prema vidljivim tragovima lopovi su traktor izgurali preko zasejane njive do puta, a zatim su ga, verovatno, startovali i odvezli ispričao je Vlado Rašković

KLINA - Predstavnik Srba povratnika u selo Duge njive kod Kline Vlado Rašković rekao je danas da je prošle noći ispred njegove kuće ukraden traktor koji je povratnicima poklonila delegacija Evropske komisije na Kosovu.

Rašković je kazao da je policija obavila uviđaj.

"Ovo je, od kako smo se 2010. godine vratili, bio prvi taktor u našem selu. Kada sam se probudio video sam da nema traktora. Pozvao sam policiju. Prema vidljivim tragovima lopovi su traktor izgurali preko zasejane njive do puta, a zatim su ga, verovatno, startovali i odvezli", kazao je Rašković.

On je rekao da je to prva krađa u tom metohijskom selu i da Srbi povratnici sada ne znaju šta da rade, jer im je traktor ukraden usred proletnjih poljoprivrednih radova, a preostalo je još mnogo posla u poljima.

Drugi povratnik, Veseljko Rašković je rekao da su komšije Albanci na lokalni put navukli više traktorskih prikolica zemlje i granja i tako ga onemogućili da ide da obrađuje svoju njivu.

Petnaest porodica raseljenih Srba vratilo se na svoja imanja u ovom selu 2010. godine. Vlada Kosova sa međunarodnim donatorima izgradila je 13 tipskih kuća za Srbe povratnike u selu Duge njive u opštini Klina. Danas u tom metohijskim selu živi osam povratničkih porodica sa 16 članova, a ostalih pet porodica dolaze povremeno da obrađuju zemlju i da obiđu svoje novoizgrađene kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track