Klintonov saradnik Talbot: Putin je kao Milošević!

Bivša republika SSSR uvodi svet u novi rat

Klintonov saradnik Talbot: Putin je kao Milošević!

Planeta -
Pokušaj uvrede Nekadašnji savetnik bivšeg predsednika SAD Nelson Strobridž Talbot žestoko kritikovao ruskog lidera, istakavši da će on uskoro dovesti Rusiju do propasti, baš kao što je to Srbiji uradio bivši lider Savezne Republike Jugoslavije

VAŠINGTON - Pljuvačina.Bivši zamenik državnog sekretara SAD i nekada bliski saradnik američkog predsednika Bila Klintona Nelson Strobridž Talbot žestoko je kritikovao ruskog predsednika Vladimira Putina u svetlu dešavanja na istoku Ukrajine, gde je zasad život izgubilo šestoro ljudi. Naime, on je prvog čoveka Rusije zbog dramatičnih dešavanja u Evropi uporedio s bivšim predsednikom SRJ Slobodanom Miloševićem, istakavši da će ruski lider svojom politikom i postupcima definitivno dovesti Rusiju do ivice propasti, baš kao što je Milošević to učinio Srbiji.- Ukoliko izbije rat između Rusije i Ukrajine, Putin će za bivši SSSR i Rusiju biti ono što je Milošević bio za Jugoslaviju i Srbiju: katastrofa - napisao je na Tviteru Talbot.Prema njegovim rečima, postoje jasne sličnosti između postupaka predsednika Putina i Slobodana Miloševića. Sledeći tu analogiju, Talbot kritikuje ruskog lidera da pripajanjem poluostrva Krim na jugu Ukrajine ispunjava ruske imperijalističke ambicije, baš kao što su pokojnog jugoslovenskog lidera optuživali da je iza ratova i krize devedesetih godina na Balkanu stajala ambicija za stvaranjem „velike Srbije“.Bivši zamenik državnog sekretara SAD predviđa da će Putina dočekati sudbina slična onoj koju je imao Milošević. Naime, njegova država će ispaštati zbog katastrofalne politike i nepromišljenih postupaka. Talbotovo mišljenje je da rusko pripajanje Krima, zajedno sa situacijom na istoku Ukrajine, za Rusiju predstavlja put kojim idu pod Putinovim palicom, a koji može da se završi samo propašću.Talbot je istakao da je za vreme Miloševićeve vladavine došlo ne samo do ratova u kojima je uništen ugled Srbije već takođe i do ekonomskih sankcija, koje su državu dovele do prosjačkog štapa i čije se posledice osećaju i danas, i to u velikoj meri.- Sličan usud čeka i Rusiju - smatra on.

Samanta Pauer
Samanta Pauer

Američka ambasadorka pri un osudila rusiju ZVANIČNA MOSKVA STOJI IZA NAPADA NA ISTOKU UKRAJINE!Američka ambasadorka pri UN Samanta Pauer upozorila je da postoje ozbiljne naznake da je zvanična Moskva umešana u oružane napade u gradovima na istoku Ukrajine. Prema njenim tvrdnjama, svet treba da preduzme drastično oštrije sankcije kako bi se sprečio nastavak ruskih vojnih akcija.- Bez ikakve sumnje, ima naznaka da je u događaje u istočnom delu Ukrajine umešana Moskva - rekla je Paureova.Američka ambasadorka ističe da su ti događaju u velikoj meri slični onima koji su se odigrali na Krimu. Ona smatra da su akcije u šest, sedam gradova u istočnom delu Ukrajine profesionalno organizovane i koordinisane.Stejt department je ranije saopštio da je američki državni sekretar Džon Keri rekao ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu da je duboko zabrinut zbog napada naoružanih ljudi na istoku Ukrajine.

Rasmusen upozorioRUSIJA BOLJE DA NE REAGUJE U UKRAJINIGeneralni sekretar NATO Anders fog Rasmusen juče je izrazio zabrinutost zbog pojave naoružanih proruskih grupa u istočnoj Ukrajini i upozorio da bi svako dalje rusko vojno mešanje u toj zemlji povećalo međunarodnu izolaciju Moskve. Prema njegovim rečima, veoma je ozbiljan pojava jedinica sa specijalizovanim ruskim oružjem u identičnim uniformama bez obeležja kakve su nosili ruski vojnici prilikom zauzimanja Krima.

Policajci odustali od borbeNEĆEMO DA TUČEMO SVOJ NAROD!Policija u ukrajinskom gradu Lugansku priključila se juče demonstrantima koji traže federalizaciju Ukrajine.- Policajci su potpisali ostavke, a onima koji to nisu učinili komandanti su saopštili da neće izvršiti naređenje ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Arsena Avakova, prema kojem moraju da rasteraju mirne demonstrante - izjavio je Vladimir Karasev, koordinator pokreta Ruski sektor - Ukrajina, i dodao da su se policajci dogovorili da neće napadati sopstveni narod.

ČINJENICESve uvrede na Putinov račun u poslednje vreme- 6. 3. 2014 - Bivša američka državna sekretarka i supruga nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona Hilari Klinton rekla je da je Vladimir Putin kao Adolf Hitler i da se njegova zemlja postavlja baš kao nacistička Nemačka- 19. 3. 2014 - Bivša predsednica vlade Ukrajine Julija Timošenko uporedila je ruskog predsednika s nacističkim diktatorom Hitlerom i rekla da se Ukrajina mora braniti po svaku cenu- 31. 3. 2014 - Nemački ministar finansija Volfgang Šojble uporedio je Putinove postupke s Hitlerovom politikom, a rusko pripajanje Krima sa nemačkom aneksijom Sudetske oblasti- 1. 4. 2014 - Potpredsednik delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin uporedio je ruskog lidera s Miloševićem - koga je inače okrivio i za krvavi raspad Jugoslavije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track