Knežević ili Vučević na čelu Vojvodine!
Foto: Dado Djilas

Otkrivamo: Naprednjaci spremaju ljude za severnu pokrajinu

Knežević ili Vučević na čelu Vojvodine!

Politika -
Bivši ministar poljoprivrede i gradonačelnik Novog Sada najozbiljniji kandidati za prvog čoveka pokrajinske vlade

BEOGRAD - Ko će u Pajtićevu fotelju?Goran Knežević, bivši ministar poljoprivrede, i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, pominju se kao kandidati za budućeg premijera Vojvodine, saznaje Kurir.Menjanje vlasti u severnoj pokrajini uskoro će doći na red, a naprednjaci, kako tvrdi izvor našeg lista, smatraju da bi najbolje rešenje za ovu funkciju bio jedan od pomenute dvojice.Dobre preporuke- Sad je već sasvim izvesno da će ove godine biti pokrajinskih izbora, a Knežević i Vučević su u ovom trenutku najozbiljniji kandidati za funkciju pokrajinskog premijera. Vučević je postigao zapažene rezultate kao gradonačelnik Novog Sada, a Knežević je 2007. godine, kad je bio predsednik opštine Zrenjanin, dobio nagradu „Gradonačelnik s vizijom“ kao najuspešniji lider jedne lokalne samouprave u Srbiji - kaže izvor Kurira i dodaje:- Obojica su upućeni u prilike u Vojvodini. S druge strane, i u stranci su zadovoljni njihovim radom. Važe za predane poslu, a i članstvo ih uvažava. Nema sumnje da bi mogli da se snađu na toj funkciji.Naš izvor još dodaje da je Bojanu Pajtiću, aktuelnom premijeru Vojvodine, posle deset godina suverene vlasti u pokrajini odzvonilo i da je vreme da ga zameni neko ko će raditi u službi građana Vojvodine.Podsetimo, kako je Kurir već pisao, NDS Borisa Tadića formirao je u Skupštini Vojvodine poslanički klub, koji čini pet bivših demokrata, što se tumači kao definitivan uvod u vanredne pokrajinske izbore.Većina na izdahuNakon formiranja poslaničkog kluba NDS, poslanički klub DS ima 53, LSV 10 i SVM sedam poslanika. To znači da vladajuća većina zasad zvanično ima podršku 70 od 120 poslanika. Imajući, međutim, u vidu činjenicu da je LSV Nenada Čanka u koaliciji s Tadićem, a lideri SVM žele da budu u novoj republičkoj vladi sa SNS, koji traži izbore ukazujući da je Pajtić izgubio legitimitet u pokrajini, ovom demokrati vlast uveliko izmiče.

Miloš VučevićVODIO BIH VOJVODINUNisam čuo tu informaciju. Sve što stranka bude od mene tražila ili mi predlagala, prihvatiću. Zadovoljan sam i ponosan na posao koji trenutno obavljam.

Goran KneževićZA KOJI DAN VIŠE INFORMACIJAHajde da se čujemo za koji dan. Da prođe nedelja, ponedeljak, tada će se znati više o kadrovskim rešenjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track