Knežević: Mleko potpuno ispravno za upotrebu
Foto: Beta

Knežević: Mleko potpuno ispravno za upotrebu

Društvo -
Naše vanredne kontrole obilaze velike farme i proizvođače stočne hrane i sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da do sada nismo naišli na uzorke koji imaju više aflatoksina od propisanih standarda, rekao je ministar poljoprivrede

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Goran Knežević izjavio je danas da je mleko u Srbiji potpuno ispravno za upotrebu i da u nastavku vanredne kontrole farmi i proizvođača stočne hrane nije bilo uzoraka koji sadrže više aflatoksina od propisanih standarda.

"Ono što je najvažnije u ovom trenutku i što je jedina činjenica jeste da je mleko ispravno i bezbedno za korišćenje", rekao je Knežević gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Ministar je rekao da su odmah posle izbijanja ove "afere" preduzete sve mere da bi se sprečila eventualna mogućnost da se neka kontaminirana hrana nađe u stočnoj hrani.

"Naše vanredne kontrole obilaze velike farme i proizvođače stočne hrane i sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da do sada nismo naišli na uzorke koji imaju više aflatoksina od propisanih standarda", rekao je Knežević.

Knežević je takođe kazao da će Ministarstvo poljoprivrede distribuirati proizvođačima mleka fiksatore čiji je cilj da doprinesu da se iz organizma stočnih grla izbace što pre određeni toksini, ako postoje.

Ministar poljoprivrede je ponovio da se iz Holandije očekuju rezultati super analize mleka.

Prema njegovim rečima, svi su pretrpeli štetu posle objavljivanja vesti o povišenom nivou kancerogenog aflatoksina - od proizvođača mleka,preko prerađivača a najviše korisnici, odnosno obični građani koji su bili uznemireni ovim vestima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track