Knežević: Rekordan nivo Dunava u sredu

Raste poplavni talas

Knežević: Rekordan nivo Dunava u sredu

Srbija -
Nivo vodostaja Dunava će u sredu biti drugi u istoriji po visini i najviši od kako su izvršene rekonstrukcije nasipa, naglasio je Knežević posle razgovora sa odgovornima iz vodne privrede i obilaska prve odbrambene linije od poplava na Dunavu od Apatina do Bezdana

SOMBOR - Vrh poplavnog talasa na Dunavu, koji dolazi iz Mađarske u Srbiju, u našoj zemlji se očekuje večeras i sutra, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević i naglasio da su primenjene sve mere redovne i vanredne odbrane od poplava.

Nivo vodostaja Dunava će u sredu biti drugi u istoriji po visini i najviši od kako su izvršene rekonstrukcije nasipa, naglasio je Knežević posle razgovora sa odgovornima iz vodne privrede i obilaska prve odbrambene linije od poplava na Dunavu od Apatina do Bezdana, gde se danas očekivao vrh poplavnog talasa.

"Mi smo potpuno svesni te opasnosti i zato se ponašamo odgovorno u ovoj situaciji", naglasio je Knežević i dodao da su primenjene sve mere redovne i vanredne odbrane od poplava.

"Naše ljudstvo, mehanizacija i čitava organizacija je spremna i mislim da neće biti nekih značajnih problema", rekao je ministar Knežević i naglasio da za branjena područja ne bi trebalo da bude praktično nikakve ugroženosti ljudi i materijalnih dobara.

"Videli smo kakve posledice je ova poplava ostavila u Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj, ali uvereni smo da nećemo imati takvih posledica ovde u Srbiji", istakao je ministar Knežević.

Ministar poljoprivrede je istakao da je zato danas tu, da razgovara sa ljudima i da se na licu mesta uveri u situaciju na terenu.

Knežević je tokom dana posetio i selo Gakovo kod Sombora gde je obišao AD "Graničar" u restruktuiranju i razgovarao sa radnicima, poslodavstvom i poljoprivrednicima somborskog kraja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track