KO ĆE BITI SVEDOK SARADNIK: Petorka iz DB svedoči o ubistvu Ćuruvije i ostalim zločinima

Na saslušanju bivši vrh Državne bezbednosti

KO ĆE BITI SVEDOK SARADNIK: Petorka iz DB svedoči o ubistvu Ćuruvije i ostalim zločinima

Politika -
Očekuje se da uskoro bude saslušan prvooptuženi Radomir Marković, od čijeg iskaza zavisi da li će istraga biti usmerena prema naručiocu ubistva, a prema dosadašnjim saznanjima veruje se da je reč o Mirjani Marković, predsednici Jul-a

BEOGRAD - Planirano je saslušanje Branka Crnog, Milorada Bracanovića, Franka Simatovića, Veselina Lečića, i Slaviše Arsića. Sumnja se da svi imaju saznanja o ubistvu Slavka Ćuruvije kao i o drugim zločinima.

Neki su bili uključeni u likvidacije, pa mogu da budu među okrivljenima, a neki bi mogli da potvrde iskaz Milorada Ulemeke Legije. Za ubistvo vlasnika "Dnevnog telegrafa" osumnjičeni su kao naredbodavac Radomir Marković, kao organizator Milan Radonjić, kao saizvršilac, Ratko Romić i kao ubica Miroslav Miki Kurak.

Očekuje se da uskoro bude saslušan prvooptuženi Radomir Marković, od čijeg iskaza zavisi da li će istraga biti usmerena prema naručiocu ubistva, a prema dosadašnjim saznanjima veruje se da je reč o Mirjani Marković, predsednici Jul-a.

Zora Dobričanin-Nikodijević, branilac Radonjića i Romića nije direktno htela da prokomentariše iskaz Milorada Ulemeka Legije.

- Ne verujem dok lično ne vidim i ne čujem Ulmeka da govori to o čemu mediji izveštavaju- rekla je Zora Dobričanin -Nikodijević.

Prema drugim izvorima u rasvetljavanju ubistva novinara Slavka Ćuruvije mogao bi da učestvuje svedok saradnik koji je već učestvovao u nekoliko procesa protiv organizovanog kriminala, kao i na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

- Ovaj svedok je jedna od važnih karika u kriminalnom lancu zemunskog klana, zna o svim zločinima „zemunaca”. Bio je njihov čovek od poverenja, desna ruka Mileta Lukovića Kuma i Dušana Spasojevića Šiptara. Hapšen je za ubistvo premijera, a tokom suđenja, iako je bio visoko kotiran na optužnici, skinut je jer je „propevao” o mnogim zločinima svojih saboraca „zemunaca”, iako je i sam u njima učestvovao.

Direktno je optužio Milorada Lukovića Legiju, Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića da su glavni organizatori ubistva premijera, a nije štedeo ni Miloša i Aleksandra Simovića. Tokom pretresa, u njegovom stanu pronađena je droga zemunskog klana a upravo je on bio zadužen za distribuciju.

Procesuiran je i u još dva velika procesa za drogu, paljenje automobila. On je sada pod zaštitom policije negde u Srbiji, a i njegov sin se dovodi u vezu sa kriminalom i učešćem u nekim još nerazjašnjenim ubistvima – objašnjava sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track