KO JE PRAVI HANIBAL: Doktor ubica stvarni Lektor

Ledi krv u žilama

KO JE PRAVI HANIBAL: Doktor ubica stvarni Lektor

Pop kultura -
Heris je sada objavio da je Lektorov lik inspirisan doktorom kojeg je upoznao u jednom meksičkom zatvoru šezdesetih godina prošlog veka

Tomas Heris, autor koji je stvorio Hanibala Lektora, jednog od najnezaboravnijih zločinaca u književnom i filmskom svetu, konačno je otkrio identitet čoveka koji mu je poslužio kao inspiracija za stvaranje lika poznatog serijskog ubice.

Kanibal i serijski ubica Hanibal Lektor, kojeg je u kultnom filmu "Kad jaganjci utihnu" glumio Entoni Hopkins, već pune tri decenije svojom hladnokrvnošću i predatorskom inteligencijom ledi krv u žilama svim ljubiteljima filma, i spekulacije o identitetu čoveka je poslužio kao inspiracija za lik Lektora kruže još otkad je Tomas Heris po prvi put stvorio njegov lik 1981. godine u romanu "Crveni zmaj." Heris je sada, po prvi put, objavio da je Lektorov lik inspirisan doktorom kojeg je upoznao u jednom meksičkom zatvoru šezdesetih godina prošlog veka.

On je tad kao dvadesettrogodišnji novinar poslat u meksički zatvor "Nuevo Leon" kako bi intervjuisao Dajksa Simonsa, bivšeg mentalnog pacijenta koji je služio smrtnu kaznu za ubistvo tri osobe.

Neočekivano, tokom ove posete je upoznao izvesnog "Doktora Salazara", čije pravo ime nije otkrio, čoveka koji je Simonsu spasao život kad je ovaj upucan pokušavajući da napusti zatvor.

Razgovarajući sa "Doktorom Salazarom", koji ga je ispitivao o načinu na koji su umrle žrtve zatvorenika Simonsa, uočio je njegovu mračnu stranu na koju mu niko u zatvoru nije skrenuo pažnju.

Tek kada je napustio doktorove odaje, zatvorski stražari su mu kazali da je doktor zapravo ubica, koji "nikada neće napustiti zatvor, jer je potpuno lud."Doktor je proveo dvadeset godina u zatvoru.

http://www.youtube.com/watch?v=lQKs169Sl0I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track