(VIDEO )KO JE PREUZEO MARIJUPOLJ: Naređenja izdavali na engleskom!
Foto: Printscreen Yt

Građanski rat u Ukrajini

(VIDEO )KO JE PREUZEO MARIJUPOLJ: Naređenja izdavali na engleskom!

Planeta -
Na snimku borbe za Marijupolj čuju se naoružani vojnici u crnom sa ukrajinskim oznakama kako izdaju narađenja na engleskom; nad gradom se opet vijori ukrajinska zastava, objavio Arsen Avakov

MARIJUPOLJ - Ukrajinska armija je preuzela kontrolu nad Marijupoljem.

Na Jutjubu pojavio se snimak na kom se čuje kako vojnici izdaju naređenja na engleskom jeziku, što potvrđuje priču o tome da se strani plaćenici borei na strani specijalnih, nedavno formiranijh bataljona ukrajinske vojskei!

Na snimku objavljenom na Jutjubu jasno se čuje kako pripadnici nedavno formiranih bataljona ukrajinske vojske "Azov" i "Dnjepr 1", koji su učestvovali u operaciji zauzimanja Marijupolja, govore sa svojim saborcima na ćistom engleskom!

http://www.youtube.com/watch?v=vsc2jToJFNM

Od samog početka ukrajinske krize vlada u Kijevu angažovala je strane, pre svega američke, vojne plaćenike. Njihovi snimci tu i tamo su objavljivani, kao i krišom snimljene fotografije.

"U 10.34 (po lokalnom vremenu), ukrajinska zastava je razvijena nad Gradskom skupšinom u Marijupolju", naveo je Avakov na Fejsbuku.

U napadu ukrajinske armije na Marijupolj zasad je poginulo pet pripadnika samoodbrane, saopšteno je Interfaksu u sedištu narodne milicije tog grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track