KO ŠTITI VESKA VUKOTIĆA: Od 14, održana samo četiri ročišta

Odužilo se suđenje za ubistvo

KO ŠTITI VESKA VUKOTIĆA: Od 14, održana samo četiri ročišta

Crna Hronika -
Uoči suđenja Vukotiću po ko zna koji put pozlilo, a njegov branilac dostavio dokumentaciju iz privatne ordinacije

NOVI SAD - Dokle više!Obnovljeni proces Veselinu Vesku Vukotiću (52) iz Nikšića, optuženom za ubistvo Duška Boškovića u Prčanju 1997. godine, ponovo je juče odložen u novosadskom Višem sudu. Kako je navela sudija Svetlana Tomić Jokić, od 14 zakazanih pretresa, koji su počeli 3. septembra 2012. godine, do sada su održana samo četiri!Jučerašnje odlaganje usledilo je pre samog početka kada je Vukotićev branilac priložio lekarski izveštaj svog branjenika, kome je uoči ročišta iznenada, po ko zna koji put, pozlilo, zbog čega se navodno nalazi na kućnom lečenju.Prvo mafijaško ubistvo- Lekarska dokumentacija je iz privatne ordinacije. Interesantno je da optuženom malo-malo pa pozli uoči pretresa - rekla je sudija Jokić, koja je naložila veštačenje lekarskog nalaza.Vukotić je, podsetimo, zbog ubistva Boškovića u odsustvu bio osuđen u Crnoj Gori na 20 godina zatvora, ali je bio nedostupan crnogorskim vlastima. On je, inače, bio označen kao izvršilac prvog mafijaškog ubistva u Beogradu u klubu „Nana“ u martu 1990, kad je likvidiran Andrija Lakonić. Uhapšen je na madridskom aerodromu početkom 2006. na osnovu poternice Interpola izdate u Belgiji, zbog sumnje da je po nalogu Državne bezbednosti ubio političkog emigranta i višestrukog špijuna Envera Hadrija u toj zemlji. Belgija je pristala na izručenje Vukotića Srbiji pošto je on u tom momentu imao prebivalište u Novom Sadu.Izručenje Srbiji je istovremeno značilo da on ne može da bude dalje izručen nekoj trećoj zemlji, pa je Viši sud u Novom Sadu, a potom i Apelacioni sud odbio zahtev Crne Gore da Vukotić bude predat nadležnim crnogorskim organima.Obustavljeno izdržavanje kazne- Odmah po ekstradiciji Vukotić je počeo s izdržavanjem kazne koju je dobio u Crnoj Gori, ali mu je u leto 2009. pozlilo u zatvoru i prebačen je u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde je operisan. U aprilu 2011. novosadski sud obustavio je izdržavanje kazne jer je usvojen Vukotićev zahtev za ponavljanje postupka. Otad se brani sa slobode - dodaje naš sagovornik. Inače, Vukotić je držao poznati kazino „MR rojal“ na poslednjem spratu hotela „Putnik“ u centru Novog Sada, a danas se mnogi lokali vezuju za njega.

Hronologija16. novembar 1997 - u Prčanju kod Kotora ubijen pomorac Duško Boškovićnovembar 2000 - Vukotić u Višem sudu u Podgorici osuđen na 20 godina zatvorafebruar 2006 - Vukotić uhapšen na madridskom aerodromu, pa izručen Belgiji18. decembar 2008 - Vukotić izručen Srbijiavgust 2009 - zbog zdravstvenih problema iz pritvora prebačen u bolnicu30. decembar 2010 - uhapšen, pa pušten u Novom Sadu3. septembar 2012 - u Novom Sadu počelo novo suđenje za ubistvo Boškovića

Od boksera do biznismenaULIVA STRAH U KOSTIVukotićevo ime i dalje uliva strah u kosti većini Novosađana. Bivši bokser, koji se posvetio biznisu, može se ponekad videti u boljim gradskim restoranima, u društvu opasnih momaka i glamuroznih devojaka.- Nema sumnje da je Vukotić i dalje jedan od glavnih aktera krupnih dešavanja - kaže naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track