Ko su vajperi i kojim to jezikom govore?

PR tekst

Ko su vajperi i kojim to jezikom govore?

Društvo -

U našem okruženju ima ih sve više. Vrlo brzo postaju omiljeni u društvu. Često govore o zdravlju i o svom novom načinu života. Imaju i svoj žargonki jezik koji mnogi ne razumeju. Možda niste ni svesvni da ste “jedni od njih”, možda se upravo sada prepoznate kao vajper.

Vajper (vapor eng. para) u bukvalnom prevodu znači “onaj koji pari ili proizvodi vodenu paru). Danas se tako nazivaju ljudi koji koriste E-feel elektronsku cigaretu. Ubrzo je to postalo i san svih pušača, da budu vajperi...Otkrivamo vam delić vajperskog žargona.

E-feel: Najpopularnji brend elektronskih cigareta u Srbiji, poseduju ga svi vajperi.

Dekang: Svetski poznate tečnosti kojim se pune elektronske cigarete.

Usa mix: Omiljena vajperska aroma iz Dekangovog asortimana

Kliromizer: Gornji, providan deo elektronske cigarete u koji se sipa tečnost.

PG: Skraćenica za propilen glikol, sastojak koji se nalazi u svim tečnostima za elektronsku cigaretu. Vajperi često kažu da više PG-a stvara gušću i obilniju paru.

Glava/Grejač: Kada vajper kaže: “Crkao mi je grejač/glava!”, znači da će biti lošeg raspoloženja jer mora zameniti novi. Zbog toga ozbiljni vajperi nose sa sobom posebne torbice u koje nose rezervne grejače, tečnosti, punjač...

Dry burn - Postupak čišćenja grejača atomizera žarenjem, čime se uklanjaju naslage koje se vremenom talože.

Drip Tip - je deo na koji se naslanjaju usne prilikom povlačenja pare, usnik je sastavni deo raznih isparivaca. Može biti plastični, metalni, keramički.

TH (eng. throat hit) - rezanje u grlu - udarac u grlo - osecaj paranja u grlu koji izaziva elektronska cigareta.

Ukoliko su vam svi ovi izrazi vec poznati, to znaci da ste iskusni vajper. Ukoliko ste još uvek samo “običan pušač” požurite u najbliži E-feel šop i pridružite se zanimljivoj i pametnoj vapejrskoj zajednici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track